USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

Має кілька талантів: волинський школяр плете іграшки гачком, випікає солодощі та грає у виставах

8 Червня 2024 21:18
Плетені звірята всіх кольорів веселки, сніговики, казкові персонажі та навіть пожежники – їх створив восьмикласник із села Уховецьк Колодяжненської громади Богдан Ксюк. Плести іграшки гачком почав для сестри. І це далеко не всі його таланти.

Про скромного хлопчика, який прислуговує в місцевій церкві, куховарить і грає в шкільних виставах, – у сюжеті ТРК «Аверс».

Богдан Ксюк вирішив зробити іграшкову черепаху для молодшої сестрички й отримав незвичайне та хороше хобі. Тепер 13-річний школяр плете гачком.

«Почав займатися цим з одинадцяти років. Спочатку пробував в’язати хрестиком і вишивати бісером, але не дуже сподобалося. Потім вирішив для сестрички на день народження спробувати зв’язати іграшку. Переважно роблю звірят: лисицю, білку, змію, черепаху, ведмедя, зайця», – каже хлопець.

Читати ще: Запрошують на всі концерти в місті: ковельчанка з інвалідністю займається вокалом та обожнює читати

Богдан додав: маленьку іграшку в’яже близько трьох години, а на більшу може витратити від трьох днів до тижня. Найдовше робив лисичку. Плетені іграшки в учня замовляють часто, зокрема й з-за кордону.

Найчастіше хлопчик плете вироби пізно ввечері. А у цій справі розуміння і підтримка рідних дуже важлива. Мама Богдана впевнена: хист до рукоділля передався від неї.

«Я дуже люблю вишивати. Почала це робити, коли Богдан був маленьким. Він ночами не спав, а я знайшла собі хобі. Десь у другому класі сина це також зацікавило. Той знайшов себе у в’язанні гачком», – розповіла мама Оксана Ксюк.

Читати ще: «Бронювали хлопців ще з 9 класу»: як волинські школярі готуються танцювати вальс на останньому дзвонику

Талановитий хлопчик перемагав у багатьох всеукраїнських конкурсах. Перед початком роботи не завжди знаходив натхнення, однак мати підтримувала. В Уховецькому ліцеї, де Богдан переходить із восьмого в дев’ятий клас, пишаються талановитим учнем. Директорка зауважила, що хлопець активно грає і у шкільних виставах.

«Ми завжди намагаємося дати учню підтримку: словом чи матеріалами. І, звісно ж, створюємо йому місце для втілення ідей. Такі діти стають мотиваторами для вчителів», – ділиться директорка Уховецького ліцею Олена Алексійчук.

Нині Богдан активно створює нові яскраві вироби для благодійної виставки, яку ліцей проведе найближчим часом. Виручені кошти підуть на потреби ЗСУ. А свою родину радує не лише яскравими в’язаними іграшками, а і власноруч приготованими смаколиками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus