USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Має 17 правнуків і 6 праправнуків: волинянка відсвяткувала столітній ювілей

Сьогодні 18:30
У липні жителька села Городище на Волині Меланія Шнит відсвяткувала сотий день народження. Жінка має чотирьох дітей, вісім онуків, 17 правнуків і шість праправнуків.

Суспільному довгожителька розповіла: пам’ятає усі події, досі працює і любить жартувати. У свої 100 років вона читає газети, годує курей і вручну пере одяг.

Усе життя Меланія Шнит прожила на Волині: жила в сусідньому селі Клубочин, потім – у Городищі, а коли помер її чоловік та син, переїхала в дім до онуки Наталі.

«Мене з пологового привезли в цю хату, і бабця тут бігала мене гляділа. А тепер бабуся зі мною доживає віку», – говорить онука.
Читати ще: У громаді на Волині двох довгожительок привітали з 90-річчям

Довгожителька розповіла: одружилася у 1947 році. Мала п’ятьох дітей, але одне маля померло. Пригадала, що родина завжди жила бідно, а жінка працювала в місцевому колгоспі. Марія Шнит пережила Другу світову війну, важкі повоєнні роки, ткала, пряла, вишивала і тримала велике господарство, щоб прогодувати дітей.

Старенька тримає господарство і зараз. Разом з онукою та її чоловіком вирощує городину та доглядає худобу: свиней, корову і птаство.
Читати ще: Має вісім правнуків і праправнука: волинянка чекає на ювілей

«Поки здужала, то трошки більше по господарству помагала. А зараз – часник, вишню в руках виколупати... А колись спіднє, рушники, спальне, одяг – все своїми руками робила. Скільки того життя? Чи рік, чи день чи два. Дякую Богу за усі прожиті літа», – говорить пенсіонерка.

Брати і сестра Меланії Шнит також прожили до літнього віку. З її слів онуки Наталії, їх секрет довголіття – постійна праця і добрий характер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus