USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Мав допомагати батькам-пенсіонерам: волинянина посадили на три роки, бо не взяв повістку

Сьогодні 06:18
Волинянин, який жив з батьками пенсійного віку, за ухилення від мобілізації отримав три роки ув’язнення.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду.

Військово-лікарська комісія визнала Миколу М. придатним до військової служби. Однак у квітні він відмовився отримувати повістку й не прибув для відправки у військову частину. Таким чином чоловік умисно ухилився від призову за мобілізацією.

Читати ще: Ухилення від мобілізації: волинянин повернувся з Польщі, щоб доглядати за дідом з інвалідністю, але потрапив у тюрму

Обвинувачений у судовому засіданні повністю визнав свою вину й розкаявся. Як зазначив, його справді визнали придатним до служби, але він не взяв повістку, бо живе з батьками-пенсіонерами, яким повинен допомагати. Чоловік додав: пішов би служити, якби аналогічна ситуація повторилася.

Про обвинуваченого відомо, що він не був судимий, працює верстатником, за місцем роботи характеризується позитивно, живе з батьками пенсійного віку, неодружений, немає дітей.

Читати ще: Втік з військової частини: п’яний волинянин погрожував дружині розправою та виганяв з дому

Але суд узяв до уваги, що кримінальне правопорушення вчинене під час воєнного стану та загальної мобілізації. Тому Миколу М. визнали винним за ст. 336 КК України. Волинянину призначили три роки позбавлення волі.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus