USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Масштаб приголомшує: найбільше у світі дерево кеш'ю займає площу понад 8000 квадратних метрів

Сьогодні 00:17
Дерево кеш’ю Пірангі в бразильському Ріу-Гранді-ду-Норті вважається найбільшим деревом кеш’ю у світі. Воно має коло близько 500 метрів і займає площу 8400 квадратних метрів.

Про це пише Oddity Central.

Легенда свідчить, що дерево кеш’ю Пірангі було посаджено 1888 року місцевим рибалкою, який пізніше помер у віці 93 років у тіні величезного дерева. Проте експерти вважають, що, судячи з характеристик росту, вік дерева оцінюється більш ніж у тисячу років. Проте одне можна сказати напевно: це не звичайне дерево кеш’ю. Воно розміром з 70 дерев кеш’ю звичайного розміру, і його потрібно побачити зі спеціального оглядового майданчика високо над головою, щоб по-справжньому оцінити. Дерево виробляє понад 60 тисяч плодів кеш’ю на рік, а також приваблює сотні тисяч туристів з усієї Бразилії.

Читати ще: Вчені показали найстаріше дерево на Землі: його точне місце перебування досі зберігають у таємниці

Його розміри, мабуть, пов’язані з генетичною аномалією, через яку гілки ростуть убік, а не догори. Вага і сила тяжіння змушують гілки нахилятися до землі, і коли вони стикаються з ґрунтом, починає формуватися нове коріння, і дерево продовжує розширюватися. У наші дні відрізнити початковий стовбур від решти дерева практично неможливо.
Славнозвісне дерево, розташоване на пляжі Пірангі-ду-Норті в Ріу-Гранді-ду-Норті, стало однією з головних місцевих туристичних визначних пам’яток після того, як було визнане Книгою рекордів Гіннеса.

Читати ще: В Англії перенесуть у секретне місце знамените дерево з фільму про Робіна Гуда, яке нещодавно хтось зрубав

За даними Інституту сталого розвитку та навколишнього середовища, що керує знаменитим деревом кеш’ю Пірангі, щороку це дерево відвідують близько 300 000 туристів.

Цікаво, що це дерево має конкуренцію на рідному ґрунті за звання найбільшого дерева кеш’ю у світі. За словами державного секретаря з туризму Піауї, дерево кеш’ю на узбережжі Піауї насправді є найбільшим у світі, його площа становить близько 8800 метрів. Однак це наразі ще не підтверджено офіційно у Книзі рекордів Гіннеса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus