USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Машинобудування та стратегія розвитку автотранспорту: у Луцьку – міжнародна наукова конференція

16 Травня 2023 13:23
В обласному центрі Волині стартувала міжнародна науково-технічна конференція «Матеріали та технології в інженерії» МТІ-2023 «Materials and Technologies in Engineering» MТЕ-2023. У ній беруть участь 227 українських вчених, та 28 іноземних, чимало з яких всесвітньо відомі.

Наукові дискусії триватимуть з 16 по 18 травня у Луцькому національному технічному університеті.

Основними спікерами МТІ-2023 виступлять провідні закордонні вчені: професор Кшиштоф Ян Курджидвовскі з Польщі, португальський професор Луїс Рібейро та професор з Італії Вінченцо Берарді.

Метою цьогорічної конференції є обмін інформацією, досвідом та поглиблення знань властивостей матеріалів, технологій та обладнання в інженерії. Наукові дискусії також будуть присвячені сучасним дослідженням, технологіям та перспективам розвитку машинобудування в цілому і новим стратегіям розвитку автомобільного транспорту.
Проректор ЛНТУ, голова конференції Олена Лютак відзначила, що період повномасштабної війни є складним для розвитку та становлення науки, однак ЛНТУ продовжує розвиватися – прикладом цього є наукова конференція.

«Наукові дослідження потребують спілкування. Будь-який науковець, починаючи від доктора філософії та аспіранта, який лише вступив в аспірантуру, прагне реалізувати свій потенціал в наукових дискусіях, доповідях, обмінах новими думками. Проведення таких заходів дає можливість поглибити свої знання, збагатитися не лише в науковому напрямі, а й поновити свої призабуті навики у спілкуванні. Це перша конференція, але сподіватимемося, що не остання. Науковців, яких сьогодні представляли, є дійсно гордістю нашої держави і в контексті матеріалознавства, і прикладних досліджень, і мехатроніки, і транспортних технологій. На нас лежить велика відповідальність в контексті того, що необхідно дійсно відбудовувати Україну. Цей сегмент є надзвичайно перспективним, адже Україна буде повноцінним членом ЄС та НАТО. Щоб бути економічно самодостатньою країною, потрібно бути науково та інноваційно розвиненою», – наголосила Олена Лютак.
Ректор Донбаської державної машинобудівної академії Віктор Ковальов акцентував, що його навчальний заклад розташований у Краматорську, який є центром машинобудування.

«Конференція присвячена машинобудуванню, яке є основою для розвитку нашої держави, підвищення її обороноздатності. Ми зібралися тут для того, аби поділитися своїми надбаннями, провести дискусії – це дуже важливо, адже саме на таких конференціях відбувається прогрес. Машинобудування в Україні – це важлива галузь, яка відома у Європі та світі. Ми повинні зберегти це надбання та всіляко розвивати його», – переконаний Віктор Ковальов.
Відзначимо, що конференція надає науковцям майданчик для відновлення професійних партнерських стосунків, налагодження зв’язків і для того, щоб залишатися в курсі найсучасніших тенденцій в інженерії.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus