USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.60 10.80

Марсохід знайшов у кратері Гейла на Марсі незвичайну арку. Фото

7 Серпня 2021 21:47
Марсохід Curiosity продовжує дослідження Червоної Планети. Цього разу він натрапив на дивну структуру у формі арки. Вчені здивовані, адже за їхніми даними, вона не повинна існувати.

Про це пише 24 канал з посиланням на CNET.

Зараз Curiosity знаходиться у Кратері Гейла і продовжує робити відкриття одне за другим. Нова знахідка вкрай незвична. Подібних їй досі не було.

Що знайшов Curiosity

Знайдена арка висотою лише трохи більше 16 сантиметрів. Дивує вона тим, що знаходиться у дуже вітряному місці, де відбувається постійний рух пилу і помітні сліди тривалої ерозії, але сама структура досі зберігається.
Знайдена Curiosity арка на Марсі

Вчені вже висунули низку теорій. Одна з них припускає, що арка складається з невідомого раніше мінералу, стійкого до ерозії. Але й це викликає питання: звідки вона взялася на пустельних просторах кратера.

Наразі Curiosity рухається до підніжжя гори Шарпа і не виключено, що дорогою він зробить нові несподівані відкриття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 8 Серпня 2021 13:15
якби це виявила людина я б порадив їй меньше водочку хлєстать. Залязяці можна пробачити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus