USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.55 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Маріуполь та Херсон тримають оборону, – Арестович повідомив оперативну інформацію з фронту

6 Березня 2022 13:54
Радник керівника Офісу Президента Олексія Арестовича у своєму зверненні 6 березня о 13.00 повідомив, що воєнно-політична ситація довкола України залишається контрольованою керівництвом України та ЗСУ.

«Вночі противник наносив ракетні та авіаційні удари по Києву, Житомиру, Коростеню, Старокостянтинову, Чернігову та Харкову. Ситуація довкола Києва є напруженою. Наші війська наносять артилерійські ракетні удари по підрозділах противника на північному заході від Києва. З гуманітарних міркувань наші війська зайняли інші позиції в Бучі та Гостомелі, щоб не підставляти мирних жителів під невибіркові удари артилерії противника», – розповів Арестович.

Як наголосив, Чернігів тримається, збиває літаки противника, відбиває наземні атаки. Щодо Сум, то противник намагається просунутися ближче до міста. Харків організував контратаку, відбив противника і зараз укріплюється на північних рубежах.
Зі слів Арестовича, в районі Брянки (зона ООС) наші війська відбили потужну спробу нападу противника, який занав величезних втрат. Маріуполь тримається, гуманітарною ситуацією там опікується український уряд та міжнародні гуманітарні організації, а ЗСУ та інші військові формування надійно утримують оборону міста.

Також він повідомив, що противник дещо відступив від Херсона, жителі чинять громадський спротив. Загарбники хочуть просунутися у бік Миколаєва та Вознесенська, намагаючись створити загрозу Південноукраїнській АЕС, але ситуація там контрольована ЗСУ, які готують оборону. Миколаїв тримається, вчора відбив кілька спроб атакувати, зокрема, знищив вертолітний десант противника.

Одеса веде протиповітряну та морську оборону, там щонайменше збили два літаки противника.

Противник концентрує свої зусилля на просуванні північніше Миколаєва. Вчора була спроба просунутися від Харкова в напрямку міста Дніпро, однак окупанти були відбиті повітряно-десантними з’єднаннями ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus