USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

МАПП «Ягодин» пропускатиме вдвічі більше транспорту

Сьогодні 13:28
З введенням в експлуатацію реконструйованого Міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин» пропускна здатність виросте вдвічі і для вантажівок, і для пасажирського транспорту, зокрема легкового. У рамках масштабної розбудови кількість смуг руху буде збільшено з 26 до 52.

Про це стало відомо під час презентації нової схеми та дизайну пункту пропуску, повідомив заступник міністра в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач,

Відповідний новий дизайн пункту пропуску презентували колеги з Проєкту USAID «Економічна підтримка України», який сьогодні підтримує модернізацію 42 пункти пропуску на українському кордоні.

Читати ще: На ремонт ПП «Ягодин–Дорогуськ» планують витратити ще 2,5 мільйона

Оновлений дизайн «Ягодина» розробляла компанія Miyamoto Ukraine. Провести реконструкцію планується за неповний рік, завершення передбачено здійснити до кінця серпня 2025 року.
Це буде комплекс робіт, яким передбачено новий вантажний термінал, додаткові смуги для вантажівок, автобусів та легкових автомобілів. Також будуть зведені адміністративні та інженерні споруди.

Оновлений пункт пропуску також буде враховувати гендерно чутливі та інклюзивні елементи дизайну. Наприклад, будуть створені окремі санітарні приміщення та спеціальні зони для жінок з дітьми, людей з інвалідністю.
Читати ще: Модульні будівлі, ремонт тротуарів та дорожнього покриття: пункт пропуску Ягодин-Дорогуськ модернізували

Крім реконструкції самого пункту пропуску, розробляється також техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) для зведення нового мосту. Його будівництво планується реалізувати через програму Євросоюзу «Connecting Europe Facility-2» (CEF-2). Розробка ТЕО має бути завершена найближчим часом.

МАПП «Ягодин – Дорогуськ» нині може оформлювати максимум 680 вантажівок. Однак цього недостатньо, спроможність слід збільшувати, оскільки потреба значно більша, особливо в експортний сезон.

«Наша мета – щоб кожна вантажівка могла планувати виїзд онлайн за кілька днів до поїздки замість тижневого очікування. Аналогічно щодо автобусів – сьогодні це близько 50 транспортних засобів, що перетинають кордон за добу. Проте попит значно більший. Реалізація представленого проєкту дозволить вдвічі збільшити пропускну здатність «Ягодина» та прямо вплине на зростання товарообігу й пасажиропотоку», – наголосив Сергій Деркач.

Читати ще: На «Ягодині» збудують новий вантажний термінал і пішохідний перехід

За попередніми підрахунками, після реконструкції пропускна здатність для вантажівок може зрости до 1200, автобусів – до 100 та близько 1 тисячі для легкових машин на добу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus