USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.90

Маніпуляція на здоров’ї військового: міськрада викрила луцький сайт на неправдивій інформації

Сьогодні 18:47
У Луцькій міській раді відреагували на публікацію видання «Конкурент» «Біда у луцькій сім’ї. Чому луцька влада ігнорує військових?». У матеріалі розповідають про Валерія Ковтуна, якого після тяжкого поранення доглядають батьки, наголошуючи, що родина зверталася до міської влади, але допомоги не отримала.

Це не відповідає дійсності, наголошують міській раді. І зазначають, що видання подає неправдиву інформацію щодо підтримки Луцькою міською радою родини військового.

Вище вказана сім’я перебуває на обслуговуванні у відділенні соціально-психологічних послуг територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька, де періодично забезпечується продуктовими наборами.

Як наголошують у міськраді, Валерій Ковтун не є мешканцем Луцької міської територіальної громади, адже зареєстрований в селі Човниця Луцького району. Проте мати військовослужбовця Раїса Ковтун та брат Василь Ковтун отримали кошти з бюджету громади на лікування відповідно сина та брата у сумі 10 тисяч гривень.

Читати ще: Через образи і плітки директорка Луцької стоматполіклініки судиться зі ЗМІ

Під час його лікування у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни рідні відмовлялися забирати його додому, бо проживають на 8 поверсі багатоквартирного будинку. Працівники територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька надали роз’яснення батькові Олександру Ковтуну, який перебував біля сина, щодо послуг, якими можна скористатись в установі, а також можливості поселення сина у стаціонарний заклад. Від запропонованих послуг батько категорично відмовився та повідомив, що його старший син Василь Ковтун оформляє документи по догляду за братом.

Сім’я мешкає у приватизованій квартирі та потребує поліпшення житлових умов через проживання на 8-му поверсі будинку і відсутність пандуса.

Провести роботи з облаштування пандуса у цьому будинку із дотриманням необхідного граничного ухилу 1:8, як передбачено нормативними документами, неможливо. Департамент ЖКГ вивчає питання встановлення електричного підйомника до під’їзду, де проживає сім’я Ковтунів, та інших під’їздів житлових будинків, у яких так само проживають особи з інвалідністю.

У своєму зверненні мати військового Раїса Ковтун озвучила побажання здійснити обмін власної квартири на житло, що відповідатиме умовам безбар’єрності.

Питання щодо житлових умов було розглянуто департаментом житлово-комунального господарства міської ради, який надав інформацію, що підстав для взяття заявниці на квартирний облік та поліпшення житлових умов немає. Враховуючи те, що квартира перебуває у приватній власності, питання обміну квартири може бути врегульовано лише власником, зокрема, через обране агентство нерухомості.

«Вважаємо недопустимими маніпуляції навколо здоров’я та життя наших захисників і їхніх родин», – наголошують у міськраді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus