USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

«Мамо, тепер я тебе бачу!»: у Луцьку діти з порушеннями зору отримали окуляри

Сьогодні 21:15
У Луцьку 10 дітей з порушеннями зору безплатно отримали окуляри.

Вручення допоміжних засобів відбулося у вівторок, 3 серпня, в «Просторі для дітей».

Для десятирічного Іллі це перші окуляри. Те, що у хлопчика знижується зір, родина та вчителі помітили не одразу. Як розповіла мама, у нього раптово погіршилася успішність у школі, а вчителі почали робити зауваження через неуважність на уроках.

«Коли я помітила, що йому важко читати і відтворити прочитане, ми почали з’ясовувати, чому так. Під час планового медогляду перед школою з’ясувалося, що в Іллі падає зір. Виявилося, це від того, що в дитячому садку його гойдалкою вдарило по голові. З соцмереж ми дізналися, що на Волині реалізовують проєкт, у межах якого можна отримати допомогу», – розповіла мама.
Сам хлопчик, щойно одягнув окуляри, був неймовірно вражений і перше, що вимовив: «Мамо, тепер я тебе бачу!»

Читати ще: «Скоро до школи»: у Луцьку дітям вручили ранці та шкільне приладдя

Як розповіла фахівчиня «Простору для дітей» Світлана Єндрущук, сім’ї, в яких зростають діти з інвалідністю чи труднощами розвитку, можуть звернутися по допомогу та отримати не лише інформаційну підтримку, а й необхідні допоміжні засоби.
«Перше, що ми завжди робимо, – знайомимося та визначаємо потреби сім’ї, а також якої підтримки чи соцпослуг вона потребує. Далі інформуємо про сервіси, служби, громадські організації та заклади, де можна отримати ту чи ту допомогу. Окрім того, беремо сім’ю під свій кейс-менеджмент.

Важливим аспектом нашої роботи є психологічна підтримка батьків (групові та індивідуальні сесії), а також консультування спеціалістів проєкту з метою якісного догляду та індивідуального підходу до дитини, враховуючи її вік та нозологію», – зазначила пані Світлана.
У межах проєкту маленькі волиняни вже отримали 37 окулярів та іншу допомогу – планшети, блендери, канцтовари, тонометри, продуктові набори, портфелі, набори для ВПО, слухові апарати, розвивальні іграшки, павербанки, ортопедичне взуття, безконтактні термометри, системи для вимірювання рівня глюкози, тест-смужки, обтяжувальні ковдри тощо.
Проєкт реалізовують Центр соціальних послуг «Джерело» (Львів) та Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW в рамках національної програми ЮНІСЕФ «Кращий догляд для кожної дитини».

Якщо ви потребуєте допомоги, телефонуйте на номер 067 315 92 56 або завітайте в «Простір для дітей», що розташований у Луцьку за адресою: вул. Лесі Українки, 65.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus