USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Мама, тато і сім «Я»: родина з Луцького району взяла на виховання чотирьох дітей

1 Червня 2024 21:14
У Рожищенській громаді функціонують два дитячі будинки сімейного типу та дві прийомні сім'ї. Наймолодшою з них є прийомна родина Юрія та Руслани Грицаків з Рудні, які взяли на виховання четверо діток.

Про це повідомляють у Рожищенській міській раді.

Мама, тато і сім «Я» – так тепер можна сказати про їхню багатодітну родину, адже у Грицаків є троє рідних донечок – Діана, Мар'яна та Вероніка.

Думка взяти на виховання діток першою зародилася у Руслани Святославівни. І цьому може бути логічне пояснення, адже вона сама зростала у сім'ї, де виховувалися прийомні братики та сестрички. Її батьки Валентина та Святослав Черницькі і нині мають на виховані п'ятеро дітей.

А ще, зізнається жінка, дуже хотіли сина. Коли Руслана у час пандемії завагітніла втретє, думку про усиновлення відклали. Але Бог знову дарував донечку.

Працюючи медичною сестрою, Руслана завжди до щему в серці переймалася, коли приводили на медичний огляд діток з місцевого притулку. Бажання допомогти дитині зі складною долею визрівало у її серці не місяць і навіть не рік. А коли війна осиротила ще більше дітей, жінка знову заговорила з чоловіком Юрієм про реалізацію задуманого. І вони звернулися в службу у справах дітей з пропозицією взяти на виховання хлопчика чи двох.

Читати ще: Родина з Волині у новоствореному дитбудинку сімейного типу виховує дев’ятьох дітей

Коли пройшли відповідні навчальні курси, дізналися про хлопчика Владислава. Пізніше з'ясувалося, що у Влада ще є два братики і сестричка.

«Після отримання інформації, що їх четверо з однієї сім'ї, ми порадилися з чоловіком і вирішили не відступати від задуманого. Так у нашій сім'ї з'явилися одинадцятирічний Владик, десятирічні Андрій та Аня і п'ятирічний Едик».

Дітям довелося тривалий час перебувати у притулку, з яким на початку повномасштабного вторгнення виїздили до Чехії. Там, за кордоном, одна сім'я навіть хотіла всиновити Владислава, але забрати усіх чотирьох дітей іноземці не наважилися.

Пізніше і дорослі, і діти згадують своє знайомство. Зізнаються, що хвилювалися. А коли після кількох відвідувань діти почали самі телефонувати, зрозуміли: вони знайшли одне одного.

Читати ще: Аж 17 дітей! Як живе єдина на Волині патронатна сім'я

Прийомні батьки зізнаються, що у період адаптації виникали різні проблеми – і в шкільному колективі, і в налагодженні внутрішньосімейних стосунків. Але терпеливість та любов допомагають долати труднощі.

Найголовніше правило виховання у родині Грицаків – не обманювати, бо неправду колись та й викривають, вона не дозволяє формувати довірливих стосунків.

Розповідаючи про прийомних синів та донечку, батьки найперше говорять про уміння та таланти кожного з дітей. Наприклад, Владислав має хист до малювання. Після занять з луцькою художницею та арттерапевткою Тетяною Мялковською картини Владислава реалізовували на підтримку воїнів ЗСУ, дві свої роботи демонструє талановитий хлопчина і нам.
А ще Владислав і Андрій полюбляють футбол, тренуються у спортивній секції. Аня спробувала себе у заняттях танцями.

Літо – пора канікул, тож у родині складають плани на спільний відпочинок.

А ще – це вільний час і можливість покращити фізичний стан діток, пройти певні медичні обстеження, лікування, адже те, як їм довелося жити раніше, не додало малечі здоров'я, зазначає прийомна мама.

Першою помічницею батькам у родині є вісімнадцятирічна донечка Діана – студентка-першокурсниця ВНУ. Тож коли у молодших дітей виникають проблеми з домашнім завданням, сестра завжди прийде на допомогу.

Середня донечка Мар'яна може побавити наймолодшу Веронічку, аби мама мала змогу приготувати щось смачненьке.

За словами Руслани, усі діти охоче допомагають їй на кухні та у прибиранні оселі.

А от п'ятирічний Едик полюбляє гратися з татом. Він практично не відходить від Юрія Миколайовича. І навіть розповідає, як їздив з татом у рейс (чоловік працює водієм молоковоза).

Прийомні батьки Руслана та Юрій розповіли: навіть не сподівалася, що діти так швидко стануть кликати їх татом і мамою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus