USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

Мальта призупинила схему «золотих паспортів» для росіян та білорусів

3 Березня 2022 07:21
Мальта призупинила програму «золотих паспортів» для росіян та білорусів, різко змінивши свою позицію.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Times of Malta.

Уряд країни заявив: зважаючи на «нещодавні події» – посилання на вторгнення військ Москви в Україну – необхідні перевірки заявників не можуть бути проведені ефективно.

«Тож Мальта призупинила на невизначений термін розгляд заявок на отримання вищезгаданих статусів від громадян Російської Федерації та Білорусі», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це призупинення поширюється і на схему громадянства Мальти в обмін на інвестиції, і на схему отримання резиденції за рахунок інвестицій, яку заявникам необхідно поновлювати щороку.

Продаж громадянства не громадянам ЄС дозволяє таким інвесторам стати громадянами ЄС, отримуючи свободу пересування та доступ до фінансових систем блоку. Мальта входить до числа країн, які продають громадянство таким інвесторам.

Європейська комісія та Сполучені Штати заявили минулими вихідними, що вони вживатимуть заходів, щоб зупинити такий продаж «золотих паспортів» багатим росіянам у рамках низки санкцій проти Москви за її вторгнення до України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus