USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Мають 100 тис. боргу: чи залишаться мешканці луцької багатоповерхівки без тепла через приватну котельню

10 Грудня 2022 21:06
Мешканцям багатоквартирного будинку на вулиці Шевченка в Луцьку, які через приватну котельню можуть залишитися без тепла у власних помешканнях, міська рада запропонувала три варіанти вирішення проблеми.

Петицію з проханням допомогти вирішити питання щодо опалення на вулиці Шевченка, 13а мешканці будинку зареєстрували на сайті Єдиної системи місцевих петицій 11 листопада. Вони наголосили, що люди, які проживають у багатоповерхівці, включно з дітьми та пенсіонерами, змушені мерзнути.

Відзначимо, що проблема виникла через те, що газова котельня, розташована на даху будинку, належить ТзОВ «Варм Сервіс», яке відмовилося її обслуговувати.

Оскільки петиція зібрала необхідну кількість підписів, на неї відповіли в Луцькій міськраді.

Як зазначено в тексті відповіді, опублікованій 9 грудня, питання теплопостачання житлового будинку на вулиці Шевченка, 13а було обговорено на зустрічі за участю голови та членів правління ОСББ «Набережна, 13а», представників ТзОВ «Варм Сервіс», що надає послуги з обслуговування дахової котельні будинку, секретаря Луцької міської ради, директора департаменту ЖКГ і представників ДКП «Луцьктепло».

На зустрічі було обговорено три варіанти вирішення питання:

- ТзОВ «Варм Сервіс», що є власником дахової котельні, продовжує надання послуг із теплопстачання та постачання гарячої води при умові повної сплати допущеної мешканцями будинку заборгованості, яка станом на 8 листопада 2022 року складає 98 000 тисяч гривень. Кошти необхідні для закупівлі газу та обслуговування котельні;

- ТзОВ «Варм Сервіс» передає в безоплатну оренду приміщення та все обладнання дахової котельні ОСББ «Набережна, 13а». В цьому випадку правління ОСББ самостійно укладає договори на закупівлю газу та обслуговує дахову котельню. У такому разі ТзОВ «Варм Сервіс» надасть повну консультативну допомогу та не буде вимагати термінового погашення заборгованості;

- ТзОВ «Варм Сервіс» безоплатно передає у власність ОСББ «Набережна, 13а» приміщення та обладнання дахової котельні, крім того, теж не буде вимагати термінового погашення заборгованості.

Запропоновані варіанти співвласники будинку на вулиці Шевченка, 13а мають обговорити на загальних зборах ОСББ.

Як наголошено, все обладнання дахової котельні підготовлено до опалювального сезону, зокрема система заповнена водою, проведено повірку газового лічильника, перевірено справність газових котлів та інше. Котельня повністю готова до обігріву квартир.

Водночас відзначено, що передача дахової котельні на обслуговування ДКП «Луцьктепло» неможлива, але в разі передачі вказаної котельні на баланс ОСББ «Луцьктепло» в межах можливостей сприятиме її обслуговуванню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 11 Грудня 2022 10:42
Луцьктепло встановлює ІТП за 1млн.200тис-а тут всього навсього 100тис.!!Більше балаканини,чим тої справи.
Внук до Василь Показати IP 11 Грудня 2022 11:36
Ти дурне, іди проспися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus