USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

Магучіх, Геращенко, Кохан: українці на Олімпіаді вибороли ще одне золото і дві бронзи

Сьогодні 10:38
Україна виборола дві медалі у жіночих стрибках у висоту на Олімпійських іграх-2024 в Парижі. Ярослава Магучіх 4 серпня здобула золото, а Ірина Геращенко стала бронзовою призеркою. Крім того, легкоатлет Михайло Кохан здобув бронзову медаль у метанні молота.

У фіналі Олімпіади-2024 зі стрибків у висоту Україну представляли дві легкоатлетки – Магучіх та Геращенко, пише ТСН.ua.

Першою виступи в секторі завершила Геращенко, розділивши бронзу з австралійкою Елеонор Паттерсон – вони вдвох взяли висоту 1,95 метра, але з трьох спроб не підкорили планку 1,98 метра.

Далі Магучіх продовжила боротьбу за золото з іншою австралійкою Ніколою Оліслагерс та стала олімпійською чемпіонкою. Ярослава з першої спроби взяла висоту 2,00 метра і обійшла Оліслагерс за кількістю спроб.
Обидві спортсменки не подолали висоту 2,02 метра, згодом Ярослава перенесла планку на 2,04 метра, але не змогла її взяти.

Для 22-річної Магучіх це друга в кар'єрі Олімпіада. На Іграх-2020 у Токіо вона здобула бронзу, показавши у фіналі результат у 2,00 метра.

29-річна Геращенко втретє змагалася в олімпійському фіналі та здобула свою першу нагороду. До цього вона ставала десятою у Ріо-2016 та четвертою у Токіо-2020.
Ще одна українка Юлія Левченко не виступила у фіналі, оскільки не змогла подолати кваліфікацію. Українці з трьох спроб не підкорилася стартова висота 1,83 метра.

До слова, на початку липня цього року Магучіх побила світовий рекорд у стрибках у висоту серед жінок. Легкоатлетка з Дніпра на етапі Діамантової ліги в Парижі першою в історії взяла висоту 2,10 метра. Ярослава перевершила досягнення болгарки Стефки Костадінової, яка 1987 року на чемпіонаті світу в Римі стрибнула на 2,09 метра.

Також 4 серпня у фіналі 23-річний метальник молота Михайло Кохан показав результат 79,39 метра. Це перша олімпійська нагорода в кар'єрі Михайла. До слова, у кваліфікації Кохан у своїй другій спробі показав результат 77,42 метра, виконавши необхідний норматив для проходження до фіналу.
Олімпіада в Парижі є другою в кар'єрі Кохана. На Іграх-2020 у Токіо він зупинився за крок від п'єдесталу, посівши четверте місце з результатом 80,39 метра.

Нагадаємо, раніше Ольга Харлан завоювала бронзу в особистій шаблі, а також разом з Оленою Кравацькою, Аліною Комащук і Юлію Бакастовою здобула золото в команді. Крім того, Сергій Куліш здобув срібло у стрільбі з гвинтівки з трьох положень на дистанції 50 метрів.

Ще одну нагроду, щонайменше срібну, Україні гарантував Олександр Хижняк, який вийшов до фіналу боксерського турніру у ваговій категорії до 80 кг.

Читати ще: Двоє волинських скороходок фінішували в топ-20 на Олімпійських іграх

Як відомо, Україну на ХХХIII літній Олімпіаді представляють 140 атлетів, які виступають у 23 видах спорту. Ігри в Парижі триватимуть до 11 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus