USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

Литва забороняє в'їзд легковиків на білоруських номерах

Сьогодні 14:30
З опівночі четверга, 18 липня, легкові автомобілі з виданими в Білорусі реєстраційними номерами не зможуть в'їхати до Литви.

Про це повідомляє литовська Митна служба, пише Європейська правда.

Як зазначили у відомстві, як виняток до 16 серпня 2024 року дозволено ввезення на територію Литви легкового автомобіля, що не призначений для продажу і належить громадянину Білорусі, який має дійсну візу або дійсний дозвіл на тимчасове чи постійне проживання в Литві.

Виняток не поширюється на легковики, що належать юридичним особам або використовуються в комерційних цілях.

Автівки з білоруськими реєстраційними номерами на території Європейського Союзу, включаючи Литву, зобов'язані покинути територію ЄС до 18 січня 2025 року, наголосили у відомстві.

До цієї дати автомобілі з білоруськими реєстраційними номерами можуть перебувати в обігу на території Литви, а також імпортуватися і реєструватися в Литві. Опісля вони не зможуть перебувати на території країни.

Читати ще: Польща обмежила доходи Білорусі від транзиту, – ЗМІ

Особи, які керуватимуть автомобілями з білоруськими реєстраційними номерами після оголошених термінів, вважатимуться порушниками законодавства і нестимуть відповідальність, передбачену статтею 515 Кодексу про адміністративні правопорушення, яка передбачає штраф і конфіскацію автомобіля.

Заборона не поширюється на автівки з дипломатичними номерами, якщо вона необхідна для функціонування дипломатичного і консульського представництва або міжнародної організації, що користується імунітетом за міжнародним правом, або призначена для особистого користування дипломатичного персоналу та їхніх найближчих родичів.

Нагадаємо, з 16 липня легкові автомобілі з виданими в Білорусі реєстраційними номерами не можуть в'їжджати до Латвії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
українець Показати IP Сьогодні 15:26
білоруси стали чурбанами колоніальниими без роду і племені, і не треба нам ліпити з них братів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus