USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

Литва відмовляється від використання COVID-сертифікатів

3 Лютого 2022 09:27
Уряд Литви ухвалив рішення, що з суботи, 5 лютого, громадянам більше не доведеться використовувати COVID-сертифікати всередині країни.

Про це повідомляє УНН з посиланням на LRT.

В уряді країни вирішили тимчасово призупинити використання паспортів можливостей (так у Литві називають COVID-паспорти). І сподіваються більше до них не повертатися.

Однак паралельно з цим вводять інші обмеження. Торгові центри зможуть працювати за кількості відвідувачів не більш як одна людина на 15 квадратних метрів.

Прем'єрміністр Литви Інгріда Шимоніте висловила надію, що до паспорта можливостей не доведеться повертатися в майбутньому, хоча він і дав змогу бізнесу знову запрацювати.

У ході засідання уряду міністри підкреслили, що паспорт можливостей залишається в арсеналі боротьби з коронавірусом, за потреби його можна буде використовувати і надалі.

«Після відмови від паспорта найголовніше – інформування населення, особливо про засоби індивідуального захисту – респіратори, медичні маски, обмеження контактів, особливо в разі відчуття симптомів або наявності контакту», – зазначили в уряді.

Влада країни заявила, що не можна відмовлятися від інших заходів захисту, оскільки пандемія ще не закінчилася.

Паспорт можливостей, в інших країнах відомий як COVID-сертифікат або паспорт імунізації, було введено в Литві у травні минулого року. Він дозволяв його власникам відвідувати більші торгові точки, установи дозвілля, розваг і громадського харчування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus