USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Литовські парламентарі подолали 800 км на мотоциклах, щоб відвідати Володимир, Луцьк та інші українські міста

25 Липня 2023 19:58
Уже вп’яте з часу повномасштабного вторгнення до Володимира прибула делегація парламентарів з Литовського Сейму на чолі з віце-спікером Паулюсом Саударгасом. Цього разу гості з Литви здійснили свій візит, подолавши близько 800 кілометрів у байкерських шкірянках на мотоциклах.

Про це інформують у Володимирській міськраді.

Делегацію у складі Паулюса Саударгаса, віце-спікера сейму Йонаса Ярутіса, а також депутатів Міндаугаса Скрітулскаса та Аврелія Вериги зустрів міський голова Ігор Пальонка, народний депутат Ігор Гузь, Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас, голова Володимирської районної ради Віктор Хиць та депутати обласної ради Валентин Кошельник і Андрій Бокоч.

Вітаючи гостей, міський голова зазначив, що делегація з Литви була першою, яка протягнула руку підтримки та приїхала в Україну, в тому числі і у Володимир, після повномасштабного вторгнення. Відтоді дружба мала продовження у новому міжнародному партнерстві, яке зав’язалось із литовським містом Расейняй. Також неодноразово литовці привозили у Володимир необхідні речі та техніку для військових та міських комунальних служб.

У межах візиту до України, парламентарі з Литви, окрім Володимира, відвідають на своїх сталевих конях Луцьк, Дубно, Кременець, Тернопіль та Львів.

«Приїхали до вас, аби вчергове засвідчити підтримку Україні та висловити захоплення її незламним духом. Хочемо також донести думку, що попри війну Україні потрібно розвивати і бізнес, і культуру, і освіту, адже коли війна закінчиться важко буде все відновлювати та надолужувати», – наголосив віце-спікер Паулюс Саударгус.

Під час зустрічі у Володимирській міській раді обговорили наступні кроки співпраці. Зокрема литовські парламентарі зауважили, що вбачають велику перспективу у партнерстві із західною Україною, тож готові надалі підтримувати міжнародне співробітництво.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus