USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Лише 30% українців в Австрії мають роботу

Сьогодні 06:48
Серед громадян України, які проживають в Австрії, працевлаштованими є лише 30%.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані дослідження, проведеного на замовлення Служби зайнятості Австрії (AMS).

«Приємно, що показники зайнятості українців в Австрії останнім часом знову зросли, але ми все ще не можемо бути задоволені рівнем зайнятості лише близько 30%. І все ще занадто мало переміщених осіб зареєструвалися в AMS як такі, що шукають роботу», – заявив генеральний директор служби Йоганнес Копф.

Статистичне управління Австрії зазначає, що на початок 2024 року в країні було зареєстровано близько 81 тис. громадян України, дві третини з яких – жінки. Майже половина (45%) з них мешкали у столиці, Відні.

Читати ще: У Молдові створять систему обліку біженців з України

За останніми даними, 6 016 осіб з України зі статусом переміщеної особи зареєстровані у Службі зайнятості, а 21 184 мали офіційне працевлаштування.

Згідно з дослідженням, громадяни України переважно зайняті або частково зайняті у секторі розміщення та харчування, а також у торгівлі, понад третина з них – у Відні.

Читати ще: Угорщина посилила вимоги для біженців з України

Нагадаємо, вимушені переселенці з України в Австрії зможуть з 1 жовтня подавати заявки на отримання так званої «червоно-біло-червоної – картки плюс» (RWR+) для отримання необмеженого доступу до ринку праці, однак за умови виконання низки вимог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus