USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Львів’ян заохочують йти до війська: яку грошову винагороду пропонують

12 Січня 2024 12:00
Жителям Львівської територіальної громади, які підпишуть контракт з Десантно-штурмовими військами чи морською піхотою, одноразово виплатять по 50 тисяч гривень.

Як заявив міський голова Львова Андрій Садовий, відповідне рішення сьогодні ухвалили на засіданні виконкому, повідомляє УНІАН.

«50 тисяч гривень від громади Львова кожному, хто вирішив підписати контракт із військовими частинами Десантно-штурмових військ та морською піхотою. Нехай це буде додатковою мотивацією та підтримкою для наших хлопців та дівчат, які вирішили стати на захист України», – повідомив мер.

За інформацією міськради, Садовий заявив, що, незважаючи на велику кількість проблем у місті та в країні, у першу чергу потрібно думати про тих, хто на передовій.

«Нема сьогодні іншого пріоритету, крім захисту суверенітету нашої держави. Тож, якщо є дівчата і хлопці, які мають намір стати добровольцями в конктретних військах, маємо їх підтримати. Це те найменше, що можемо зробити», – підкреслив мер.

За словами начальника Галицько-Франківського Центру комплектування Львова, полковника Сергія Кучинського, ці війська мають специфічні завдання – «проламувати» оборону ворога.

«Тож, якщо туди люди приходитимуть самі, усвідомлено, то від міста така мотивація є дуже важлива. Ми не очікуємо одразу великих результатів, але це вже щось», – сказав він.

Представник Міністерства оборони України Олексій Бежевець теж наголосив на тому, що «усі засоби, які дозволяють належним чином комплектувати сили мотивованими людьми – це прекрасно і такі ініціативи від міста є добрими».

Також зазначається, що управління соцзахисту Львівської міськради вже працює над порядком надання одноразової виплати, і на найближчому пленарному засіданні сесії це питання розглянуть депутати.

Одноразова виплата одеситам, які вирішили мобілізуватись

Наприкінці листопада Одеська міська рада ухвалила рішення про виділення одноразової матеріальної допомоги у розмірі 20 тисяч гривень кожному мобілізованому до лав Збройних сил України.

Перелік документів, які мають надати мобілізовані для отримання допомоги, мали визначити міська влада та військові.

Посилення мобілізаційних заходів: ситуація з ухваленням законопроекту

У грудні 2023 року президент Володимир Зеленський заявив, що військові просять мобілізувати ще до 500 тисяч громадян України. Згодом Кабмін подав до парламенту законопроект про мобілізацію, в якому передбачається посилення мобілізаційних заходів. Однак в документі є багато спірних моментів.

11 січня уряд проголосував за відкликання законопроекту. Цього ж дня з’явилася інформація, що Міністерство оборони підготувало нову редакцію проекту закону про мобілізацію.

Наступного дня Мар’яна Безугла опублікувала зміни, які хочуть внести до законопроєкту про мобілізацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
скептик Показати IP 12 Січня 2024 12:11
ЦЕ 50 000 євро ? взадовий нічого не наплутав ?
скептик Показати IP 12 Січня 2024 12:17
десантно-штурмові війська. це вони з БРДМ десантуються ? а морська піхота - з підводної лодки в степах України
Ору до скептик Показати IP 12 Січня 2024 13:30
а морська піхота це львівського флоту? чому саботують виділення коштів для підводників що це за дискримінація?
скептик до Ору Показати IP 12 Січня 2024 16:32
у Львові є така річка-смердючка Полтва. то це звідти
Анонім Показати IP 12 Січня 2024 13:06
пан Фрідман гроші виділив?
Ггг Показати IP 12 Січня 2024 14:08
Задумайтесь вас оцінюють в 50 тис грн
садовому Показати IP 12 Січня 2024 14:31
Лемку, ти оцінюєш моє життя і маайбутнє моєї сім'ї в 50 тисяч. Я дам 200 тисяч для твого сина. Він піде? Отож. Нехай твої діти йдуть зі мною разом.
911 Показати IP 12 Січня 2024 14:42
Життя своє продати...тільки після Садового!!!!
Валерій Показати IP 12 Січня 2024 14:59
Життя тепер дешеве

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus