USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.40 10.55

Луцький зоопарк святкує річницю з дня відкриття після реконструкції

Сьогодні 14:26
Сьогодні виповнюється 9 років з часу відкриття оновленого Луцького зоопарку.

«Це був важливий етап у нашому розвитку. А вдалося здійснити реконструкцію завдяки співфінансуванню з коштів Європейського інституту Сусідства та партнерства в рамках Програми Транскордонного Співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2007-2013 рр. Проєкт мав на меті модернізацію зоопарків у Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони в Жешуві для розвитку транскордонного природного туризму», - повідомляють на сторінці звіринцю.

Як зазначають, Луцький зоопарк – єдиний в Україні реконструйований за кошти європейських партнерів.

Читати ще: Довга борода і пляма на лобі: у Луцькому зоопарку – новий мешканець. Фото

«До цього наш зоопарк був зовсім іншим. На жаль, занедбаним, зі старими вольєрами та територіями, які давно потребували оновлення. Він не лише виглядав непривітно, а й не міг належним чином забезпечити комфортні умови для тварин та відвідувачів. І хоч масштабна реконструкція тривала лише приблизно рік, зоопарк кардинально змінився.

Тоді, власне, з’явилося містечко для ведмедів, що охоплює 4 вольєри та 2 басейни, містечко для левів з вольєром для лева і левиці, а також оглядовий майданчик. Проклали нові дороги та тротуари, розмістили 14 ліхтарів для освітлення, задля безпеки вмонтувати 10 камер відеоспостереження, збудували павільйон з відкритими вольєрами для приматів, парнокопитних, диких кабанів та багато іншого. А ще проклали каналізацію та водопровід. Також попрацювали над рекламними матеріалами, встановили 40 інформаційних табличок, розмістили таблиці для відвідувачів з інформацією про зоопарк, програму і проєкт. З’явилися нові можливості для освітніх та рекреаційних заходів.

Сьогодні ж наша колекція налічує 148 видів тварин, а територія тішить прекрасним сезонним озелененням. Маємо розкішний ігровий майданчик з оглядовою вежею, гойдалками та гірками. У теплу погоду гості зоопарку можуть відпочити у безкаркасних кріслах або насолодитися відпочинком у шезлонгах», – розповідають на сторінці зоопарку.
Відвідати звіринець можна щодня з 10 до 18:30 (каси – до 17:30).

Вхід безкоштовний за наявності посвідчень для:

– військових (посвідчення УБД або військовий квиток),

– пенсіонерів вікової категорії 70+ ,

– людей з інвалідністю І групи,

– дітей з інвалідністю віком до 18 років (з одним супроводжуючим),

– людей з інвалідністю по зору (з одним супроводжуючим).

Якщо вхід за квитком, то:

– 140 грн дорослий;

– 60 грн дитячий;

– 100 грн пільговий (пенсіонери за віком та студенти за наявності відповідного посвідчення);

– 350 грн сімейний (2+2).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus