USD 40.75 41.05
  • USD 40.75 41.05
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Луцький виш проводить фахові тренінги-семінари для військових психологів

21 Червня 2024 21:39
Волинський національний університет імені Лесі Українки та Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти організували низку тренінгів-семінарів для психологів, які працюють із військовослужбовцями ЗСУ. Наразі навчання завершили дві групи психологів, які надають психологічну підтримку захисникам і захисницям 100 омбр.

Про це повідомляє інформаційний відділ вишу.

Тренінги-семінари сприяють формуванню резильєнтності, стресостійкості та психологічного злагодження, а також пошуку ресурсів для відновлення. Зрештою, психологам вручали сертифікати про завершення навчання.
Ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось відзначив те, що ЗВО має добре налагоджену співпрацю і зі 100 обмр, і з ВІППО. Анатолій Васильович зауважив, що університет усіляко сприяє наближенню перемоги, зокрема реалізовуючи з іншими установами й організаціями проєкти, які допомагають соціальній адаптації та ментальному здоров’ю наших захисників і захисниць.
Читати ще: ВНУ – в двадцятці найкращих вишів України

Проректорка з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна подякувала всім причетним за організацію такої ініціативи. За її словами, з 2014 року зростає суспільний запит на психологів і кафедра практичної психології та психодіагностики має великий практичний досвід у співпраці з військовослужбовцями. Також в університеті діє «Ветеранський простір ++».
Доцент кафедри практичної психології та психодіагностики Антоній Мельник, який працює з військовими з 2014 року, висловив сподівання, що такі навчання будуть не разовою акцією. «Я хотів би подякувати організаторам за довіру співпрацювати з колегами-психологами. Спасибі учасникам тренінгу за активність. Було відчутно, що ви хотіли отримати знання: не лише теорію, а те, що треба реально, аби допомагати військовим», – розповів він.
Читати ще: «Незламні спортсмени»: у ВНУ відбувся захід за програмою рухової активності

Ректор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Петро Олешко зауважив, що колективи інституту та ЗВО спільно організували низку волонтерських ініціатив: «Сьогодні новий напрям роботи – спільні сертифікати для військових за програмою підвищення професійної спроможності груп психологічного супроводу військовослужбовців. Сподіваюся, що ці три дні були для вас корисними, а здобуті знання обов’язково допоможуть вам виконувати професійні обов’язки».
Враженнями про навчання ділилися й учасники тренінгів-семінарів. Завершився захід вручанням сертифікатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus