USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.40 10.52

Луцький «Любарт», розгромивши львів'ян, здобув історичну перемогу в Екстра-лізі

Сьогодні 14:27
Луцький клуб «Любарт» із нового сезону виступає у футзальній Екстра-лізі – найвищому дивізіоні України. У другому турі «князі» зіграли дебютний домашній поєдинок проти львівського «in.IT», де здобули перемогу – 3:0.

Зазначимо, що «Любарт» стартував в Екстра-лізі тиждень тому поразкою від івано-франківського «Урагану» з рахунком 4:1. Перший гол лучан у вищому дивізіоні забив 15-річний Станіслав Шклярук. Загалом у складі «князів» грають вихованці волинського футзалу, а їхня дитяча академія два роки поспіль очолює всеукраїнський рейтинг.

У матчі на оновленому майданчику Волинської ОДЮСШ підопічні Назара Бугайчука прагнули подарувати позитивні емоції глядачам, яких на трибунах зібралося чимало. І це вдалося вже на першій хвилині: капітан Дмитро Романюк отримав пас п’ятою від Владислава Камця на лівому фланзі та пробив у ближній кут – 1:0.

Читати ще: «Любарт» на початку довгого та складного шляху», – головний менеджер луцького клубу про дебют в Екстралізі

Далі команди обмінювалися моментами. У складі лучан активно діяв воротар Станіслав Горнік, який кілька разів парирував небезпечні удари. Зокрема, за 16-й хвилині нівелював постріл від Владислава Сизика. Останній – довгий час грав за «Любарт», викликався в юнацьку збірну України з футзалу. Власне, 22-річний Сизик у першому таймі мав ще одну нагоду засмутити колишній клуб – вдарив зі штрафного, але Горнік врятував.

У «Любарта» натомість юний Шклярук не влучив у кут після вдалого індивідуального проходу. Ще з небезпеки був розіграш штрафного на останній хвилині. Богдан Мізюк прострілив на Романюка, але той не зумів замкнути на дальній штанзі. За рахунку 1:0 команди пішли на перерву.

Другий тайм знов стартував активністю лучан. Уже на півтори хвилини Мізюк подвоїв перевагу. Універсал перехопив атаку львів’ян та пробив у кут воріт Андрія Пітулі.

По тому Мізюк ще двічі загрожував воротам суперників. Своєю чергою, футзалісти «in.IT» взяли м’яч під контроль, а з 9-ї хвилини грали в п’ять польових. Втім, успіху їм це не принесло, бо «князі» відзначилися втретє. Сименко й Мізюк розіграли аут, після чого Михайло Запорожець замкнув простріл.

Читати ще: ВНУ посилить співпрацю із футзальним клубом «Любарт»

Згодом ще гравець лучан не влучив у порожні ворота із центра майданчика, а Сизик добре бив з кількох метрів. Фінальна сирена все ж зафіксувала впевнену перемогу «Любарта» з рахунком 3:0 – першу в історії команди в Екстра-лізі.

До слова, усі зароблені за квитки гроші й донати луцький клуб віддасть 220 батальйону 126 бригади ТРО, де командиром стрілецької роти служить їхній гравець Владислав Козачок.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus