USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Луцьким рятувальникам закупили обладнання на майже мільйон гривень

2 Січня 2023 13:24
Напередодні 2023 року міська рада придбала для потреб Луцького підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій необхідне обладнання, що допоможе рятувальникам у період воєнного стану.

Про це повідомили в Луцькраді.

За словами міського голови Ігоря Поліщука, для закупівлі виділили майже мільйон гривень.

«У першу чергу ми придбали станції цифрового зв’язку, щоб підрозділи постійно були в контакті з диспетчерським пунктом. У випадку блекауту відбувається повне знеструмлення, зникає зв’язок та немає контакту між рятувальниками, погіршується чітка координація дій.

Також ми придбали квадрокоптер. Адже якщо виникає масштабна пожежа, горить велике приміщення чи ліс, дрон вкрай потрібен, щоб оцінити об’єми пожежі та розуміти, де необхідно більше гасити і так далі, – розповів міський голова. – Дуже багато придбали професійного обладнання. Зокрема бензорізки, прилади різання по металу, запасні ланцюги для бензопил, освітлювачі, які використовують у разі аварійних ситуацій, великі ємності для харчування, дві автономні теплові пушки та багато іншого».
Читати ще: Волинські рятувальники отримали нову пожежну автоцистерну

Ігор Поліщук, спілкуючись із рятувальниками, побажав, щоб у їхній роботі було якомога менше випадків, коли це все обладнання доведеться застосовувати.

Він подякував їм за службу, побажав перемоги та миру: «Щоб ми повернулись до звичного життя, а Україна стала квітучою та успішною країною».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хамло Показати IP 2 Січня 2023 13:45
А нащо їм шуруповерти і дрельки? Та й сабельна пилка з болгаркою, теж дещо сумнівний підгон. Бензоріз не справиться? То краще ще один бензоріз. Ще ніразу не бачив рятувальника на рятувальній операції з шуруповертом, ви мене вибачте.
Did Показати IP 3 Січня 2023 17:14
Показуха наше все. Це обладнання більше для приватної майстерні, чи гаража вдома годиться....Вже Україною гастролює один позер, а мер навіщо в вляпується?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus