USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Луцьку книгу «Вежа через [О]» успішно презентували в Києві

3 Червня 2024 23:25
Начальник управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська взяла участь у презентаціях книги «Вежа через [О]», що стала результатом першої Луцької літературної резиденції «Місто натхнення» (проєкт управління туризму та промоції міста Луцької міської ради і креативної агенції «Баляндраси» м. Київ).

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Перша презентація за участі наших резидентів Оксани Забужко, Мирослава Лаюка та Катерини Калитко відбулась 29 травня у книгарні «Сенс» на Хрещатику. На зустріч із авторами прийшли понад 120 осіб.
А вже 31 травня про «Вежу через [О]» і Луцьк говорили на головній сцені головної книжкової події України – ХІІ Книжкового арсеналу!
Модераторкою обох заходів була співзасновниця луцької літературної резиденції Ольга Ольхова.

Читати ще: «Пишемо усі разом сторінку нової розповіді», або Чому «О» – така важлива. Фоторепортаж з презентації книги історій про Луцьк від топових письменників

Той факт, що впродовж двох днів Луцьк прозвучав на важливих літературно-промоційних заходах загальноукраїнського рівня, свідчить як про значущість самого проєкту Луцької літературної резиденції, так і про правильність обраного напрямку інтелектуальної промоції міста.
У цьому році управління туризму та промоції міста з партнерами планує вдруге організувати літературну резиденцію в Луцьку. На презентаціях в Києві повідомили, що темою наступної резиденції стане з'їзд європейських монархів у Луцьку 1429 року, адже за декілька років відзначатимемо 600-ту річницю цієї події. Оскільки вона є брендоутворюючою для Луцька, але малознаною в Україні, організатори вважають, що поява нових художніх літературних творів, а саме дитячої книги та історичного детективу, сприятиме її популяризації, а відтак і промоції міста як місця, де відбувались важливі геополітичні події.
Особи можливих учасників наступної резиденції організатори поки що не розголошують, тримаючи інтригу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus