USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.60 42.00
  • PLN 10.55 10.67

«Луцьктепло» – на межі існування через фірму Івахіва

27 Грудня 2017 14:01
Луцька міська рада дофінансовує ДКП «Луцьктепло», оскільки рахунки підприємства заблоковані. Аби колективи підприємства не вдавався до акцій протесту, зарплату людям дадуть за листопад і частково за грудень.

Про це йшлося під час трудових зборів на ДКП «Луцьктепло» 27 грудня.

«Зараз вкрай критична ситуація на ДКП «Луцьктепло». У нас немає проблеми з газівниками, обленерго, але через договір, який уклали в 2011 році, ми маємо зараз проблеми з боргом фірмою-прокладкою групи компаній «Континіум» «Тепелен». Ще 28 листопада ми виграли суд, було зобов’язано державного виконавця зняти арешт з рахунків. Однак арешт не було знято. Більше того, держвиконавець зняв з підприємства 3 мільйони гривень із 15 по 20 грудня. Ми вже писали у всі інстанції і отримували лише відписки. Дякуємо міській раді, що підтримує, як може. Але далі так бути не може. Окрім цього, ми зупинили реалізацію проекту ЄБРР», - заважила директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна.



Люди в залі почали висловлювати невдоволення, мовляв, готові зупинити роботу підприємства.

Втім, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук закликав колектив продовжити роботу та пообіцяв підтримку з міської казни.



«Я дав доручення на позачерговому виконкому, сьогодні, виділити 1,8 мільйона гривень, щоб кошти пішли на зарплати. Говорив з керівником казначейства в Луцьку, нас запевнили, що гроші вже сьогодні надійдуть на підприємство.

Окрім цього, 4 січня буде позачергова сесія, на якій буде ще дофінансовано 3 мільйони за рахунок економії по енергоносіях, гроші в п’ятницю будуть на підприємстві.За листопад і частину грудня ми погасимо заборгованість.

Багато питають, що робить Кропива, то я поясню, що він жодного впливу на «Луцьктепло» немає, у нього було завдання повернути назад у власність котельню на Карбишева. Він із цим завданням не впорався, тому звільнений з посади радника.

У такій кризі підприємство ще ніколи не було. Думаю, що воно і ніколи не отримувало таку підтримку з міської казни. Я чую в залі радикальні настрої. Від цього постраждають лучани, лікарні, тому міська рада фінансує підприємство і буде це робити доки буде потрібно», - наголосив Ігор Поліщук.

Також Ігор Поліщук додав, що зараз розглядають питання, як забезпечити місто теплом без котельні на Карбишева.



Колектив поцікавився, чи не планують звільняти нинішнього керівника, на що Ігор Поліщук запевнив, що ні, адже пані Валентина - фахівець.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕПУТАТИ ВИКРИВАЮТЬ КОРУПЦІЮ В ДІЯХ ДЕРЖВИКОНАВЦЯ ЩОДО «ЛУЦЬКТЕПЛА»

Нагадаємо, рахунки ДКП «Луцьктепло» заблоковані через аферу групи «Континіум», оскільки «фірма-прокладка» «Тепелен» цієї ж групи намагається незаконно стягнути 28 мільйонів гривень із підприємства. Незважаючи на те, що блокування рахунків Луцьктепла» суд визнав незаконним, виконавча служба не поспішає виконувати постанову суду, а шле керівнику підприємства смайлики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
777 Показати IP 27 Грудня 2017 14:06
Вали бабки из бюджета.они ж не твои.
замєчательний до 777 Показати IP 27 Грудня 2017 14:48
А якщо валити Тепелену, то це вже тобі?
123 Показати IP 27 Грудня 2017 14:20
Із року в рік безгосподарність в питання опалення у Луцьку. Стара совдеповська система центрального опалення віджила своє! Думайте про забезпечення міста індивідуальним опаленням у кожну квартиру!
замєчательний2 до 123 Показати IP 27 Грудня 2017 14:50
І відразу ж безплатні противогази кожному.
123 до замєчательний2 Показати IP 27 Грудня 2017 14:56
До чого цей пост? Ви готуєте вдома їсти в протигазі?
замєчательний2 до 123 Показати IP 27 Грудня 2017 15:09
Я про шкідливі викиди із димаря кожної окремої квартири з індивідуальним опаленням. Без викидів ще поки що не придумали.
123 до замєчательний2 Показати IP 27 Грудня 2017 16:43
Викидів поменшає в рази, бо споживання зменшиться.
777 до 123 Показати IP 27 Грудня 2017 23:44
Ні це Данильчук напевно ці коментарі строче...
Онук Показати IP 27 Грудня 2017 16:11
Працівники Луцьктепло, перекривайте опалення на будинки (соцсферу залиште з опаленням), на всі держустанови і тоді влада швидше зашевелиться. Міська рада на зарплату гроші виділяє - молодці! Але ж ще з чимось треба працювати! Це не просто сидиш біля вентеля і хочеш дав опалення, а хочеш не дав, трапляються аварійні ситуації, та й поточні ремонти треба виконувати, а коли підприємство вже більше півроку ВИЖИВАЄ і елементарного вентеля купити не може! То це ж не робота! Я підтримую радикально налаштованих працівників Луцьктепло! Це питання потрібно вирішити раз і назавжди! Доки нас , людей, влада і олігархи будуть використовувати як ло?ів? Ні в одному місті України немає такого безладу в плані енергетики, як в Луцьку.
Міра Показати IP 27 Грудня 2017 17:44
Подякуйте континіуму і к, а ще вусенко в міськраді горло дере, щоб бардак продовжувався,гнати їх і дати спокій підприємству.
Фатит Показати IP 28 Грудня 2017 14:21
Луцьктепло-дармоиди Розигнати всих. Индивидуальные опалення в життя.! (Вибач. Нема Украина. клавиатура)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus