USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.58 41.80
  • PLN 10.50 10.70

«Луцьктепло» модернізує котельні, щоб зменшити витрати на енергоресурси

16 Вересня 2022 15:30
Котельня «Луцьктепла» на вулиці Задворецькій – одна з п’яти, яку осучаснили під час цьогорічного міжопалювального періоду. Тут встановили нове насосне обладнання, вентилятори і пальники. Цьому неабияк тішаться працівники котельні, бо ж раніше, аби запалити котла старими пальниками, доводилось докладати чимало зусиль. Тепер завдяки новим котлам це можна зробити практично з кнопки.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Нині працівники готують котельню до нового опалювального сезону. Кажуть: з сучасним обладнанням працювати буде легше. Хоча тут ще лишилось устаткування, яке працює фактично від її відкриття, але і його з часом замінять.

Читати ще: «Сподіваємося, що газ буде»: як Луцьк готується до опалювального сезону

«Котельня побудована у 1984-му та експлуатується вже 38 років. За цей час не було жодної реконструкції, яка відбувається зараз в процесі підготовки до прийдешнього опалювального сезону», – каже директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський.

Керівник підприємства додає, що модернізацію котелень вдалось здійснити за кредитні кошти європейського банку реконструкції та розвитку. А виконувала їх французька компанія «ЕНЕРТЕКС», яка, незважаючи на війну, не припинила робіт.
«Не дивлячись на війну, французи прийняли рішення продовжити виконання робіт. Звичайно, що зараз чимало труднощів з логістичними моментами, але все основне обладнання поставили. Французька компанія гарантує, що на всіх об’єктах, де вони встановили обладнання, роботи будуть завершені своєчасно», – відзначив Іван Скорупський.

Не відмовилась продовжувати роботу й італійська підрядна компанія, яка встановлює індивідуальні теплові пункти. Загалом їх є 330, один із них – у підвалі будинку на вулиці Задворецькій.

«Воно автоматизовано, все виводиться щитом керування, зміна параметрів відбувається з пульта. В майбутньому ми плануємо цей процес диспетчеризувати. На пульті набагато простіше з цим обладнанням працювати», – розповідає майстер дільниці з обслуговування теплових пунктів Дмитро.

Як додає, завдяки ІТП можна досягнути до 30% економії у платіжках. Своєю чергою, енергоощадне обладнання в котельнях допоможе зменшити витрати підприємства на енергоресурси.

Відзначимо, що державне комунальне підприємство «Луцьктепло» провело низку заходів під час підготовки до опалювального сезону, зокрема реконструювало дві квартальні котельні та замінило найбільш аварійну ділянку мережі на вулиці Кравчука. Однак цього року підприємство отримає на 5 мільйонів метрів кубічних газу менше, ніж це було в попередні роки. Зважаючи на ситуацію у країні, місто готується до різних сценаріїв, тому міська рада подала заявку за проєктом USAID на отримання великої кількості наметів, дизельних генераторів, електричних обігрівачів, буржуйок тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 16 Вересня 2022 16:36
"до 30% економії у платіжках" - якщо будинок не утелений, то ніякої економії не буде. По-факту у кутових квартирах буде холодно, ймовірна поява грибка. Тобто платити буде менше, але наслідки від цього будуть не дуже добрі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus