USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Луцькрада звернулася до нацкомісії щодо недопущення збільшення тарифу на розподіл газу

17 Грудня 2020 12:16
Луцька міська рада схвалила звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо недопущення збільшення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «Волиньгаз».

Про це стало відомо 17 грудня під час третього пленарного засідання 1-ї сесії Луцької міської ради.

Депутатка Алла Надточій відзначила, що багато людей в період карантину втратили доходи, комуналка суттєво б’є по кишенях лучан. Натомість «Волиньгаз» просить національну комісію на 73,5% збільшити тариф на послуг з розподілу природного газу.
Фінансовий директор АТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак наголосив, що склалося відчуття, що в депутатів не було достатньо часу вивчити питання.

«Мотивація ініціювання питання – соціальна відповідальність перед громадою. В той же час сам процес ухвалення тарифів є складним і тривалим, процес розпочався в жовтні. В тарифі є складова, яка передбачає виплату зарплати підприємства, від їхньої праці залежить газопостачання всієї області. Це ключовий процес. Тому звертаюся до депутатів, аби не підтримувати це питання», - сказав Андрій Тимчишак та додав, що підприємство збиткове протягом останніх шести років, лише в поточному році воно виходило в нуль. З новим тарифом рівень рентабельності – 2%.
Втім, чимало депутатів з різних фракцій не погодилися з його позицією.

Обранці громади в кількості 37 осіб підтримали звернення, яке надішлють Голові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо недопущення збільшення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «Волиньгаз» Тарасюку В.В.

Подаємо текст звернення без змін:

9 грудня 2020 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) попередньо схвалила та розмістила на своєму сайті проєкти постанов щодо встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу газорозподільних підприємств.

Серед них, проєкт постанови «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «ВОЛИНЬГАЗ», згідно якої передбачено встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу – у розмірі 1,70 грн за 1 м3 на місяць (без урахування ПДВ) з 1 січня 2021 року.

З урахуванням податку на додану вартість новий тариф на розподіл газу для жителів Луцької міської територіальної громади складе 2,04 гривні. Зараз він становить – 1,176 грн з урахуванням ПДВ. Тобто тариф відразу зросте на 73,5%.

Ми, депутати Луцької міської ради, вважаємо, що таке підвищення тарифу на розподіл газу ціни є недопустимим, оскільки призведе до негативних фінансових та соціальних наслідків для жителів Луцької міської територіальної громади, особливо в сьогоднішніх умовах пандемії Covid-19.

В повідомленні НКРЕКП передбачено, що фізичні та юридичні особи до 18 грудня 2020 року можуть надсилати свої зауваження та пропозиції до оприлюднених проєктів постанов.

Користуючись цією можливістю, ми депутати Луцької міської ради, просимо відхилити попередньо схвалений проєкт постанови «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «ВОЛИНЬГАЗ» до завершення карантинних обмежень зумовлених пандемією Covid-19 та закінчення опалювального періоду в Україні у 2021 р., як такий що негативно впливає на матеріальне становище більшості мешканців Луцької міської територіальної громади.

Вважаємо, що таке рішення дозволить зняти соціальну напругу та хоча б мінімально зменшить фінансове навантаження на населення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Василь Показати IP 17 Грудня 2020 12:54
Прохання про зменшення тарифу на транспортування є популістичним.Тарифи всі будуть рости.Такий закон економіки.І всі країни просто стараються споживати менше на одиницю продукції.Конкуренція заставляє.Так і нам треба зменшити свої апетити і споживати менше газу,теплоносія,електроенергії.Ми нічого нового не придумаємо-все в основному придумано до нас.
ВасильЮЮ до Василь Показати IP 17 Грудня 2020 13:07
Не треба вводити людей в оману! Літом була дуже дешева ціна на газ і якби дбали про людей, то по тій ціні закупили б газ і зараз не треба було нічого підвищувати! А вони, скоріш за все, дешевий купили, закачали у сховища, а тепер продають по ціні сьогодення, а то і вище! То кому ви тут локшину вішаєте? Це Україна - наєб... ближнього і вкради побільше! От за такими законами тут живуть!
Alex Показати IP 17 Грудня 2020 13:30
Хай перш перерахують людям за транспортування, а то платіжки з цінами позаминулого року використання кількості газу. Минулої зими фактично не було і газу спалено в рази меньше, а ціни за транспортування ті самі!!!
Мирослава Показати IP 17 Грудня 2020 23:08
Чому замовчують за нульові використання ? Протягом років ,з певних газ не використовують,а розрахунки надсилають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus