USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Луцькрада просить Кабмін виплатити пенсіонерам 13 пенсію

29 Вересня 2021 12:09
Луцька міська рада звернулася до Президента, Кабміну та Верховної Ради України щодо необхідності підвищення пенсій громадянам та виплати тринадцятої пенсії у 2021 році.

Про це йшлося під час засідання 19 сесії Луцької міської ради 29 вересня.

Як ідеться у зверненні, за рік органи державної влади суттєво погіршили соціальне становище населення, зокрема пенсіонерів, тож вони знаходяться на межі виживання. Тому Луцька міська рада закликає здійснити у листопаді 2021 року виплату тринадцятої пенсії людям, пенсія яких нижча середньої, тобто менша за 3866,8 гривні.

Подаємо текст звернення без змін:

«Ми, депутати Луцької міської ради, які представляють інтереси жителів Луцької міської територіальної громади звертаємось з вимогою вжити термінових заходів із поліпшення соціального стану людей пенсійного віку. Саме ці люди складають найменш захищені соціальні групи.

За останній рік органи державної влади своїми рішеннями суттєво погіршили соціальне становище населення, зокрема людей пенсійного віку. На фоні постійного зростання тарифів влада в бюджеті 2021 року не збільшила, а навпаки зменшила кількість субсидій. Насамперед, це стосується штучного скорочення категорій, які мають право на отримання субсидій за спожиті житлово-комунальні послуги, скорочення фінансування субсидій. Крім того системно обрізаються фінансові можливості місцевих громад за рахунок покладання на них все більшої кількості зобов’язань, що не фінансуються державою.

Найбільш уразливими є 11 млн пенсіонерів, які отримують найнижчі доходи в країні, але водночас мають найвищі витрати на лікування. Підвищення цін на продукти ставить їх на межу виживання. Соціальне становище пенсіонерів також суттєво погіршилось через підвищення цін на товари першої необхідності. Викликає обурення неспроможність влади забезпечити відповідну цьому підвищенню індексацію пенсій.

У цьому зв’язку вимагаємо вжити термінових заходів для забезпечення додаткових виплат пенсіонерам. Закликаємо Вас здійснити у листопаді 2021 року виплату «13-ої пенсії» людям, пенсія яких нижча середньої, тобто менша 3866,8 гривень. Для забезпечення цих виплат необхідно використати частину коштів, отриманих від МВФ на подолання наслідків пандемії. Ці кошти мають піти не близькому до влади бізнесу, а стати прямою допомогою людям».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ЦОВВ Показати IP 29 Вересня 2021 13:16
Вміють же, шоби сподобатися виборцям, чужими руками жар загрібати ! А ідея абсолютно слушна та актуальна ! Тільки чому ведете мову про одну категорію пенсіонерів ? Треба всім виплатити - вони такі самі громадяни і такі самі виборці і у свій час сумлінно із зарплати у них робили відрахування у пенсійний фонд ! За рахунок коштів міського бюджету виплачуйте і тринадцяту і чотирнадцяту пенсію ! Комунальні тарифи тепер же встановлює місцева влада - от і компенсовуйте різницю, платіть і тринадцяту, і двадцяту пенсії ! Хочете голоси - платіть і то дорого !
К.лучанин Показати IP 29 Вересня 2021 13:48
Напевно, не сумніваюсь у цьому, депутати запозичили у "клятій" Росії цю ініативу. Путін виплатив одноразову допомогу всім пенсіонерам у розмірі 10000.0руб.($166).Військовим теж виплачував трохи більше. А що зробила влада Зе? Люди стали ще біднішими!
Петро Показати IP 29 Вересня 2021 13:49
І 14-у,та 15- у пенсії.. Просити можна все, але це не означає що отримаєш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus