USD 41.30 41.75
  • USD 41.30 41.75
  • EUR 41.30 41.75
  • PLN 10.40 10.65

«Луцьккартон» відсуджує понад 19 мільйонів за приміщення в центрі міста

21 Травня 2024 14:45
Одне товариство з обмеженою відповідальністю продавало іншому частину приміщення. Вже було сплачено перший внесок, а потім ціну різко й суттєво підняли. Покупця – а це «Луцьккартон» – така раптова зміна вартості не влаштувала, тож через господарський суд він вимагає сплачені гроші повернути.

Як просувається розгляд справи та чи вдалося відповідачу – фірмі «Ліонгард» – досягти мирової угоди? Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Йдеться про приміщення на вулиці Степана Бандери, 20 у Луцьку. За нього «Луцьккартон» сплатило понад 19 мільйонів гривень.

Відповідно до судових ухвал, на початку року ТзОВ «Луцьккартон» подало до суду на фірму «Ліонгард». Хоче стягнути 19 мільйонів 359 тисяч гривень. Уже на засіданні в Господарському суді Волинської області стає відомо: саме таку суму «Луцьккартон» заплатив ТзОВ «Ліонгард» як перший внесок, аби придбати приміщення на вулиці Степана Бандери. Цю суму потенційні покупці витратили на виконання умов договорів меморандуму між «Ліонгард» і «Луцьккартон». Потім представники «Ліонгарду» різко підняли ціну приміщення.

«Відповідач змінив ціну об’єкта нерухомого майна і замість 27 мільйонів, про які попередньо домовлявся, забажав 37 мільйонів. Ми на це не погодилися і враховуючи, що на виконання умов попередніх договорів та меморандуму сплатили понад 19 мільйонів гривень, ці кошти підлягають поверненню», – прокоментував представник позивача Дмитро Троянчук.
Читати ще: Рекреаційний комплекс на Волині продають за 35 мільйонів. Фото

Минулого разу в розгляді справи оголосили перерву. Відповідач – ТзОВ «Ліонгард» – хотіло укласти мирову угоду із ТзОВ «Луцьккартон». Але керівники фірм між собою домовитися не змогли. Мовляв, директорка ТзОВ «Ліонгард» з 10 травня – на лікуванні.

«Із 10 травня 2024 року мій клієнт перебуває на лікарняному. За дорученням клієнта я підготував проєкт мирової угоди, який хотів би просити суд долучити», – сказав представник відповідача Роман Нестерук.

Суддя Інна Якушева здивувалася, чому представник відповідача клопотав приєднати до матеріалів справи проєкт мирової угоди без підписів сторін. Та й представник позивача був проти: мовляв, це просто затягування часу в розгляді справи з боку відповідача.

З ухвал бачимо: керівництво ТзОВ «Ліонгард» змінювалося відтоді, коли між двома фірмами укладали договори про продаж приміщення. Усі обставини цієї історії суд продовжуватиме з’ясовувати. Нині в розгляді справи знову взяли перерву. Сторони зустрінуться в суді наприкінці травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ветеринар Показати IP 21 Травня 2024 17:26
А воно вам потрібне, можете подавитися та здохнути

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus