USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Луцькі волонтери назбирали уже 300 тисяч, аби утеплити захисників. Збір триває

12 Жовтня 2022 17:58
Уже 300 тисяч гривень вдалося зібрати завдяки благодійній акції «Зігрій захисника» від луцького волонтерсього штабу «АНГАР».

Про це повідомили 12 жовтня у Волинській обласній раді.

Суму «заокруглили» голова обласної ради Григорій Недопад, очільник депутатської спортивної комісії Віктор Галан-Влащук та керівниця федерації гімнастики Волині Тетяна Фігель, передавши 15 тисяч гривень. Ці кошти вдалося зібрати під час нещодавнього благодійного турніру з художньої гімнастики «Олімпійські грації», в якому взяли участь юні гімнастки з чотирьох областей України.

Окрім того, Григорій Недопад передав на потреби волонтерського штабу 200 літрів пального.

Організатори благодійної акції не припиняють збір коштів, аби досягти поставленої мети – зібрати понад 600 тисяч гривень.

Читати ще: У Луцьку волонтери оголосили збір буржуйок для військових

Виконавча директорка благодійного фонду «Ангар-Україна» Юлія Яцун розповіла, що нині до акції активно долучилися луцькі школярі, прагнучи таким чином привітати воїнів із Днем захисника. Практично щодня до «Ангару» школи привозять кошти, продукти та інші потрібні на фронті речі.
Керівниця волонтерського штабу Ольга Валянік, чоловік якої з перших днів великої війни несе службу бойового медика на передовій, обговорила з Григорієм Недопадом актуальні потреби та запити військових. Йшлося, зокрема, про необхідність організації системи надання психологічної допомоги. Голова обласної ради зазначив, що робота у цьому напрямку вже ведеться, в тому числі триває підготовка фахівців на базі військової кафедри ЛНТУ.
Депутат обласної ради, очільник обласного комунального закладу «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук запропонував волонтерам співпрацю в частині проходження військовими, які отримали інвалідність, фізичного та психологічного відновлення в одному з найпотужніших реабілітаційних центрів України.
А голова обласної федерації гімнастики Тетяна Фігель запевнила, що до надання фізіотерапевтичної допомоги готові долучитися і спортивні фахівці, також вона запрошує дітей захисників на безоплатні заняття у спортивних секціях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus