USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Луцькі студенти-іноземці здаватимуть ЗНО з української мови

25 Січня 2019 15:32
Цього року студенти-іноземці першого курсу та підготовчих відділень будуть здавати ЗНО з української мови. Також при вступі на магістратуру бакалаври, які не набрали необхідну кількість балів першого разу, матимуть шанс здати тестування ще раз, але вже платно. Про зміни в цьогорічному ЗНО під час прес-конференції у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

З її слів, процедури та перелік предметів змінювати не зацікавлені, адже важливо, щоб всі знали, як з ними працювати. Однак, вона розповіла, що цього року буде запроваджене пілотування української мови, як іноземної.

«У квітні будуть тестувати іноземних студентів першого курсу та підготовчого відділення на предмет того, як вони знають українську мову. Оскільки міграційна служба та Міністерство закордонних справ разом з Міністерством освіти і науки мають амбіції введення на рівні b2 знання української мови, як у решті країн, тобто всі, хто хочуть мати українське громадянство повинні будуть здати мов на рівень b2. Це завдання покладено на ЦОЯО. Там зовсім інший тип завдань: перевірятимуться не тільки письмо й аудіювання, а й говоріння», - каже Лариса Середяк.
Також цього року вступ в магіструтуру після бакалаврату буде розширений за рахунок нових спеціальностей, зокрема цього року їх 31 на відміну від 14 у минулому.

«Охочі вступати на магістратуру після бакалаврату, повинні здавати єдиний вступний іспит з іноземної мови. Також є великий вступний фаховий іспит з правознавства, адже в цьому зацікавлені. Однак всюди є поріг: не можна просто прийти здати, потрібно здати добре. Минулого року частина бакалаврів не подолала поріг, і вузи залишилися без певної кількості магістрів та звернулися до МОН, аби дозволити їм доздати за гроші, тому восени ми будемо проводити додатковий платний іспит, тож вступники на магістратуру матимуть шанс краще підготуватися», - розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus