USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Луцькі нацгвардійці святкували 25 річницю створення військової частини. Фото

31 Травня 2019 17:17
Двадцять п’яту річницю створення військової частини 1141 Національної гвардії України святкують в обласному центрі Волині, відтак нацгвардійці впродовж свята не втомлювалися отримувати привітання та відзнаки від гостей.

Урочисті заходи з нагоди святкування відбулися 31 травня в Палаці культури.

Ще перед початком дійства на вулиці у центрі міста виступав військовий оркестр, ніби запрошуючи гостей до залу Палацу культури.
Так, на свято завітали військові, ветерани, а також військові капелани, представники міської та обласної влади, щоб привітати луцьких нацгвардійців з ювілеєм.

Розпочалося дійство з виконання Державного Гімну України, не обійшлося також без хвилини мовчання, якою вшанували загиблих українських воїнів.
Як зазначив у вітальному слові голова громадської організації «Військові капелани Волині» протоієрей Михайло Бучак, йому і військовим капеланам дуже приємно стояти на сцені, адже вони також знають, що таке захист вітчизни.

«Ми бачили ваш подвиг на сході, бачили вашу самопожертву, ми знаємо, що ви вкладаєте свою душу в те, щоб Україна була. Хочу запевнити, що молитва за Україну військових капеланів та ваші військові вміння, як воїнів, допоможуть не лише захистити Україну, а й дадуть їй можливість бути країною-зразком для усіх країн світу. Хочу висловити подяку командуванню військової частини. Ми тішимося, що у вашому підрозділі шануються два поняття: Бог і Україна. Божого благословення вам та всьому військовому складу», - привітав нацгвардійців Михайло Бучак та закликав їх до спільної молитви.
Також він вручив подяку військовій частині, а також Острозьку Біблію від митрополита Луцького та Волинського Михаїла.
Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко відзначив, що за 25 років командири стають мудріші, а особовий склад достойно захищає рубежі нашої країни і непомітно забезпечує охорону громадського порядку всередині держави.

«Ви є нашим надійним партнером у розбудові держави. Вінцем на сьогодні є ваші бойові успіхи, особливо переповнює гордість за те, що було зроблено в перші години війни, коли це були фактично єдині військові формування, які могли стати в стрій та захистити державу разом з добровольцями. Ви мужні люди, адже ніколи не відмовилися виконувати свій військовий обов’язок. Дякую вам за ваші терпіння, мужність та щирість», - зазначив Олександр Савченко.
Натомість заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк передав вітання від голови облради Ігоря Палиці та від усього депутатського корпусу, зазначивши, що нацгвардійці завжди з честю виконують свою роботу.

«Ви несете високий обов’язок – охороняєте, порядок, майно, спокій волинян. Велика вам подяка від усієї волинської громади. Бажаю вам, щоб ваша робота була непомітною, адже коли ви її добре робите, то ніхто її не помічає», - наголосив Роман Карпюк та побажав здоров’я і здійснення мрій.
Своєю чергою, радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що 25 років – це вже серйозна дата.

«Я щиро вас вітаю з таким ювілеєм і хочу подякувати тим військовослужбовцям військової частини 1141 Національної гвардії України, які виконували роботу в зоні проведення військових дій на сході України і були зразком того, як потрібно служити державі, як любити свою державу та її захищати. Щира вдячність вам. Я хочу подякувати за ту співпрацю і за гарні відносини з містом та міською владою, ви завжди йдете на допомогу та співпрацюєте з містом, що ми дуже цінуємо. Щиро бажаю вам здоров’я, впевненості, оптимізму, достатку та мирного неба над голово. А вашим родинам спокійного життя та щастя», - побажав Ігор Поліщук, подякувавши за роботу, яку нацгвардійці роблять, аби наші діти були захищені.
Відзначимо, що впродовж дійства військовослужбовців не втомлювалися отримувати відзнаки та привітання. А вітали їх своїми виступами різноманітні творчі колективи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus