USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Луцькі художники майструють артінсталяції до Великодня, які прикрасять центр міста

20 Квітня 2022 06:09
Викладачі та учні Луцької художньої школи створюють артінсталяції «Христос воскрес – воскресне Україна» і «Вирій вічності», якими прикрасять центральні вулиці.



Цьогоріч майстровані фігури готують у жовтих і блакитних кольорах, – розповіла живописиця Віра Конська, пише Суспільне.

З її слів, над створенням семи об’ємних і семи плоских каркасних писанок та інших елементів інсталяції художники працюють другий тиждень.
Перед початком роботи Віра Конська дає завдання учням щодо роботи над розфарбовуванням птахів для великодньої інсталяції. Сім двометрових писанок уже майже завершені, лише допрацьовують деталі, – каже живописиця.
На писанках зображені традиційні символи: дерево життя, птахи, тризуби.

«Птахи – це символ воскресіння Хреста. У нас і називається вся інсталяція «Воскрес Христос – воскресне Україна». У нас минулого року була волинська писанка: було багато червоного кольору. Зараз люди абсолютно по-іншому сприймають кольори і пластику», – зазначила живописиця Віра Конська.
Ще одна інсталяція під назвою «Вирій вічності», яка присвячена пам'яті жертв війни, каже лучанка, нині в роботі.
Над оформленням каркасних писанок працює художник і викладач художньої школи Андрій Діхтярук. Каже: розмальовує декоративні вставки у вигляді рушників синіми і жовтими кольорами.

«Хочеться сказати цією роботою, що ми всі об’єднані, що ми усі один народ, сильний, могутній. Щоб кожен переселенець, людина, яка до нас приїхала, почували себе як один народ», – розповів майстер.
До Великодня викладачі Луцької художньої школи мали б підготувати ще одну артінсталяцію, зазначила Віра Конська, але художник, який над нею працював, пішов воювати.

Матеріали для виготовлення мистецьких об’єктів надали благодійники, грошей з бюджету не виділяли, – розповіла заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

«Будуть виставлені об'єкти на центральні площі міста, а також на вулиці Лесі Українки. На жаль, ми не зможемо зреалізувати усі задуми, що у нас були, враховуючи той факт, що війна», – зазначила посадовиця.

Великодні артоб’єкти для прикрашання луцьких вулиць, додала живописиця Віра Конська, у художній школі створюють п’ятий рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus