USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Луцькі хірурги разом із колегами з Білорусі провели унікальну операцію

31 Грудня 2020 09:43
Хірурги відділення ургентної хірургії Луцької міської клінічної лікарні разом з білоруськими колегами з Бреста вперше виконали надзвичайно технічно складне оперативне втручання – пілорозберігаючу панкреатодуоденальну резекцію.

Про це повідомили на сторінці закладу у фейсбуці.

«Звернувся пацієнт, чоловік 58 років, у якого діагностували рак головки підшлункової залози із механічною жовтяницею. Хворий з таким діагнозом – кандидат на велику хірургічну операцію, оскільки крім хронічних змін в підшлунковій залозі часто мають і інші ураження цього органу та прилеглих, – розповідає завідувач відділення ургентної хірургіїї Артем Комарницький. – Разом з білоруськими хірургами видалили головку підшлункової залози із пухлиною дванадцятипалої кишки та частково загальної жовчної протоки із збереженням пілоричного відділу шлунка та відновлення шлунково-кишкового тракту за рахунок анастомозів, а також зробили резекцію ворітної вени із поновленням прохідності.

Ще одному 40-річному пацієнту, який поступив з діагнозом хронічний панкреатит, вірсунголітіаз (конкременти в протоці підшлунковоі залози), киста головки підшлункової залози виконали операцію Фрея – анастомоз протоки залози із тонким кишківником.
Також, до нас потрапила 51-річна пацієнтка з діагнозом «рецидивна грижа стравохідного отвору діафрагми», яка виникла повторно. Провели лапароскопічну фундоплікація по Тупе – повторне лапароскопічне втручання із заміною методики операції. Тобто операція відбулась без розрізів за допомогою лапароскопа зі спеціальними інструментами.

Таким чином зробили пацієнтці мінімальну операційну травму, максимально скоротили її перебування в стаціонарі, термін лікування і реабілітації, а також отримали хороший косметичний ефект. Тобто, відсутні післяопераційні дефекти у вигляді великих швів».
Усі пацієнти виписані зі стаціонару у задовільному стані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus