USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

У Луцьку міські камери хочуть приєднати до системи автоматичної фіксації ПДР

22 Листопада 2021 13:23
Щодня в Луцьку міські камери фіксують сотні машин, водії яких перевищують швидкість. Їх планують підключити до системи автоматичної фіксації порушень, щоб можна було генерувати постанови.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Як повідомила директорка департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська, міська рада уже заключила угоду з Дією і готова до того, щоб підключити міські камери до системи автоматичної фіксації порушень. Крім того, з її слів, у МВС вже не раз заявляли про те, що частина сплачених штрафів буде надходити в місцеві бюджети.

«Ми хочемо підключити камери на проспекті Волі, Соборності. Коли зміна увійде в силу, то ми зможемо підключити і за зображеннями на камерах зможемо генерувати постанови. Таких камер на проспекті Соборності стоїть шість, за день на них потрапляє 600 машин з перевищенням швидкості. Коли це буде ціла вулиця і коли ти їдеш та кілька разів потрапляєш з перевищенням швидкості на 680 гривень, то на 10 раз ти задумаєшся», - зауважує вона.

Наразі, додає Сиротинська, вже прийнята низка нормативно-правових документів, аби ця система запрацювала. Спершу автоматичне призначення штрафів впроваджене за фіксацію паркування, потім введені законодавчі підстави для генерації штрафів в автоматичному режимі, а згодом буде автоматичне відкриття провадження.

«Не сплатив штраф - заблокувалися рахунки. Є 10 днів пільгового періоду, щоб сплатити половину штрафу, бо потім дані передаються у виконавчу службу. Якщо штраф не оплачений – порушника внесуть в реєстр боржників, тоді він не зможе перетнути кордон України. Ми вже підписали з Дією угоду, аби працювати в цьому полі, коли зміни наберуть чинності і камери підключать до системи автоматичної фіксації», - зауважила вона.

Наразі, коли камери зафіксували порушення, інспектори муніципальної варти складають постанови у ручному режимі. Вже складено близько 3 тисяч постанов за порушення правил паркування за новиними правилами. Усього у 2021 році інспектори склали 25 тисяч постанов.


Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вася Показати IP 22 Листопада 2021 13:55
Ці камери не можуть фіксувати перевищення швидкості, у судах такі постанови нічого не значитимуть.
Онаній до Вася Показати IP 22 Листопада 2021 14:31
Можливо і так але поки Ви звернетесь в суд заплатете всі стягнення судові+ за адвоката то по моєму судитись перехочеться) на щ оі розраховано що не всі будут ьсудитись
Вася до Онаній Показати IP 22 Листопада 2021 19:10
Я серйозно, як муніціпал буде визначати швидкість по цій камері, відстань між стопбами ділити на час заміряний секундоміром? Це вологі фантазії муніціпалів. Ви бачили "камери" які фіксують швидкість на трассах і прості хіквіжени які висять на стовбах для нагляду? Проізд на червоний, парковку я згідний можна виписувати постанову якщо приймуть усі необхідні закони, але не швидкість.
007 Показати IP 22 Листопада 2021 14:27
Спочатку треба по них щось розгледіти , бо ні одного номера авто по них не видно , камери Низької якості , таке враження що на калькулятор знімають ; )
008 Показати IP 22 Листопада 2021 15:14
Не даром Дон Кіхот з вітряками бився, напевно штрафами дістали.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus