USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.50 10.60

Луцькі депутати вимагають справедливого розподілу грошей на освіту

28 Серпня 2020 14:21
Депутати міської ради підготували звернення до Кабінету Міністрів, Міністерства освіти, Міністерства фінансів щодо внесення змін у формулу розподілу освітньої субвенції.

Про це йшлося 28 серпня під час позачергового засідання сесії Луцької міської ради.

Як розповіла депутатка міської ради Анна Мовяк, необхідно, аби Кабмін переглянув постанову «Про затвердження формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами», адже вона не враховує низки показників та зміни, які відбудуться внаслідок завершення реформи децентралізації.

За словами обранки громади, переглянути необхідно розрахункову наповнюваність класів і поділ класу на групи, адже вони, зокрема, не враховують потреби у фінансуванні закладів сільських громад, які будуть приєднані до обласних центрів.

Тому депутати Луцької міської ради підготували звернення з проханнями:

- привести у відповідність формулу розрахунку освітньої субвенції до нового адміністративно-територіального устрою та закону «Про повну загальну середню освіту»;

- переглянути показник розрахункової наповнюваності класів, враховуючи потреби у фінансуванні закладів освіти сільських ОТГ, що, згідно з перспективним планом, будуть приєднані до міст обласного значення;

- наблизити коефіцієнт поділу класів на групи до нормативу наказу Міністерства освіти і науки України від 20.02.2002 року №128, враховуючи розрахункову наповнюваність, особливості територій громад, які поєднують сільське та міське населення у відсотковому значенні;

- врахувати у формулі показник кількості осіб, які за станом здоров’я не можуть здобувати освіту на денній формі та навчаються за індивідуальним планом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus