USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.75 10.90

Луцькі депутати просять Верховну Раду збільшити зарахування ПДФО до місцевого бюджету на 5%

28 Квітня 2021 13:43
Депутати Луцької міської ради просять Верховну Раду збільшити частку податків з фізичних осіб до місцевих бюджетів на 5%.

Про це стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради 28 квітня.

«Сьогодні у Верховній Раді зареєстрували два законопроекти щодо збільшення частки податків з доходу фізичних осіб, які будуть залишатися в місцевих бюджетах. Звертаємось до Верховної Ради з пропозицією прийняти ці законопроекти і компенсувати збитки, спричинені покладанням на місцеві бюджети обов’язків фінасування профтехосвіти, відміненням пайової участі та багатьма іншими негативними факторами, що впливають на витрати з міських бюджетів», - зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Його підтримав депутат Руслан Пшибельський, наголосивши, що цей проект рішення є надзвичайно актуальним, бо відображає потреби територіальної громади в цілому.

«Добробут будь-якої громади - це збалансований бюджет. До сьогодні бюджет Луцька орієнтовно становив 2,5 мільярда гривень і це за рахунок надходження саме цього податку. Це половина бюджету нашої громади. Коли ПДФО підняти на 5%, це додасть бюджету десятки мільйонів гривень, а це- і прибудинкові території, і модернізація закладів освіти, і дороги», - ацентував обранець громади.

Водночас директор департаменту економічної політики Борис Смаль наголосив, що у разі прийнятття такого рішення баланс збільшення реверсної дотації і доходів до бюджету з надходження ПДФО буде на користь бюджету громади на 40 мільйонів гривень.

Луцькі депутати проект рішення підтримали.

Нагадаємо, з 2022 року законопроектом «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо подальшого зміцнення фінансової спроможності громад» пропонується збільшити відсоток зарахування податку на доходи фізичних осіб до доходів загального фонду бюджетів міських територіальних громад із 60 до 65% за рахунок відповідного зменшення відсотка зарахування податку до державного бюджету.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Квітня 2021 14:25
менше витрачати потрібно на всякі ремонти та будівництва.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus