USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

Луцькі депутати просять Кабмін погасити заборгованість підприємству теплопостачання

31 Травня 2023 13:22
Депутати Луцької міської ради звернулися до Кабінету Міністрів України щодо компенсації різниці в тарифах підприємству теплопостачання.

Відповідне рішення ухвалили під час сьогоднішнього засідання 45-ї сесії міської ради, інформує пресслужба міськради.

Як зазначив директор департаменту економічної політики Борис Смаль, 30 вересня 2021 року між Асоціацією міст України, Кабінетом Міністрів України, Офісом Президента України та НАК «Нафтогаз України» підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері теплопостачання та його тарифікації.

«Суть цього Меморандуму – орган місцевого самоврядування зобов’язаний не змінювати тарифи, а держава здійснювати компенсацію різницю. Зі свого боку ми свої зобов’язання виконали, а держава – ні», – зазначив він.

Звернення до Кабінету Міністрів України щодо компенсації різниці в тарифах підприємству теплопостачання

Враховуючи укладений 30 вересня 2021 між Асоціацією міст України, Кабінетом Міністрів України, Офісом Президента України та НАК «Нафтогаз України» Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері теплопостачання в опалювальному періоді 2021–2022 років та Закон України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» № 2479-ІХ від 29 липня 2022 року, Луцька міська рада залишила незмінними та не допустила збільшення тарифів на послуги теплопостачання та гарячого водопостачання чинних у жовтні 2021 року до тепер. Міською радою була надана ДКП «Луцьктепло» необхідна підтримка з бюджету Луцької міської територіальної громади в загальній сумі 122,8 млн грн (2022–2023), завдяки чому мешканці громади протягом останніх двох опалювальних сезонів безперебійно та за тарифами 2021 року отримували відповідні комунальні послуги.

Разом з тим, держава не виконала взяті на себе зобов’язання щодо компенсації різниці в тарифах підприємству теплопостачання за 2022 та 2023 роки, що призвело до зростання заборгованості за природний газ перед ТзОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» до 155,69 млн грн, станом на 01.05.2023.

За таких умов, підготовка до опалювального сезону 2023/2024, його початок та проходження перебувають під загрозою зриву.

Враховуючи вищевикладене просимо Кабінет Міністрів України:

для забезпечення належної підготовки до проходження наступного опалювального сезону та забезпечення мешканців міста теплом і гарячою водою до 1 вересня 2023 року погасити заборгованість з різниці в тарифах у сумі 97 964 тис. грн та виконати взяті на себе зобов’язання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus