USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.60 10.75

Луцька стоматполіклініка зафіксувала зростання кількості пацієнтів

Сьогодні 09:17
За перше півріччя 2024 року Луцька міська стоматологічна поліклініка суттєво покращила показники своєї діяльності. За цей час установа відкрила відділення дитячої стоматології, придбала три стоматологічні установки та комп’ютерний томограф. Наслідком багатьох позитивних змін стало зростання кількості пацієнтів.

Як розповіла директорка стоматполіклініки Любов Яковчук, із вересня 2023 року, тобто відколи вона очолює заклад, було суттєво покращено матеріально-технічну базу комунального підприємства. Закуплено стоматологічні установки, ноутбуки для лікарів, рентгенапарат, компресори, облаштовано відеоспостереження тощо. Ще було реорганізовано ортопедичні відділення, оптимізовано роботу зуботехнічної лабораторії, запущено сайт і сторінки в соцмережах.

Читати ще: «Хочемо зламати систему, напрацьовану роками», – директорка Луцької стоматполіклініки. Інтерв’ю

У першому півріччі цього року стоматполіклініці вдалося оптимізувати структуру, зокрема проведено реорганізацію поліклінічних відділень та виведено зі штату три посади завідуючих відділень (економія фонду оплати праці складає 1 млн 171,2 тис. грн на рік), об’єднано зуботехнічну лабораторію та виведено зі штату одну посаду старшого зубного техніка (економія – 197,6 тис. грн на рік).

Із 1 червня цього року у стоматполіклініці функціонує відділення дитячої стоматології.

«Ми подбали про те, аби всі лікарі мали належне забезпечення матеріалами, кабінетами з обладнанням. Ми встановили помірні ціни на послуги, нижчі від приватних клінік, і готові якісно лікувати дітей нашої громади», – зазначила директорка міської стоматполіклініки Любов Яковчук.
Читати ще: У Луцькій стоматполіклініці відтепер лікуватимуть і дітей

Заклад уклав договір із НСЗУ про медичне обслуговування із зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали нашу країну, придбав три стоматологічні установки (на суму 554,4 тис. грн), комп’ютерний томограф (2 млн 985 тис. грн, співфінансування медзакладу становить 385 тис. грн), впровадив єдиний сервіс для лікарів.

«І, як наслідок, зросла відвідуваність пацієнтів, тобто люди довіряють нашим фахівцям і задоволені якістю послуг», – наголосила Любов Яковчук.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року за перше півріччя 2024 року кількість відвідувань стоматполіклініки зросла на 1327. У першій половині 2023 року було 40 796 відвідувань, а за аналогічний період цього року – вже 42 123.

Читати ще: Рік роботи Луцької стоматполіклініки: скільки пацієнтів пролікували та скільки коштів витратили

Щоб задовольнити попит пацієнтів і щоб вони не очікували тижнями на прийом, у стоматполіклініці збільшили кількість лікарського персоналу (на 16%).

Закономірно, що в результаті збільшення відвідуваності та оптимізації витрат доходи підприємства зросли (на 21%). Наприклад, станом на 1 липня дохід від надання платних послуг становив 29 млн 434,7 тис. грн (торік – 24 млн 406,5 тис. грн). За надання стоматологічної допомоги доходи установи зросли до 26 млн 783,4 тис. грн (торік – 22 млн 830,7 тис. грн). За надання рентгенологічних послуг – до 1 млн 629,4 тис. грн (більше на 127,4 тис. грн). За вживлення імплантів – на 1 млн 152,8 тис. грн, або на 183%.

Як нагадала Любов Яковчук, у рамках міських програм у стоматполіклініці надають безплатну терапевтичну стоматологічну допомогу пільговим категоріям населення. Ці витрати покривають із бюджету громади. Цьогоріч кількість пацієнтів пільгової категорії населення, яким було надано стоматологічну допомогу, зросла на 915.

Відзначимо, що нині з бюджету громади фактично не покриваються видатки на комунальні послуги. Наприклад, якщо у 2022-му з місцевого бюджету на енергоносії стоматполіклініці було надано 1 439 100 грн, то торік – 655 200 грн, а цьогоріч – усього 154 500 грн при потребі в 1 620 100 грн. Різниця покривається за рахунок коштів власних надходжень медзакладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus