USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Луцька міськрада затвердила новий регламент

23 Грудня 2020 10:48
Депутати Луцької міської ради затвердили регламент VIII скликання, внісши туди певні зміни.

Про це йшлося 23 грудня під час 2-ї сесії міської ради.

Голова постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, депутат Микола Федік розповів, що новий регламент складається з 60 статтей та шести розділів.

«Робота над регламентом була важка, адже над ним працювали двоє людей з регламентної комісії. За основу був взятий регламент сьомого скликання. Деякі статті минулого регламенту показали, що не мали практичного застосування. Також було багато суперечностей, які ми намагалися усунути. Крім того, ми намагалися зробити його практичнішим», - зазначив Микола Федік.

Зокрема, під час роботи над новим регламентом було приділено увагу початку сесії: «В минулій каденції спочатку розглядалися запити, але ми стикалися з тим, що депутати піднімали питання, які не є темою запиту, а їх можна вирішити простим зверненням. Часто депутати піднімали не нагальні питання, тому їхній розгляд затягувався до 13.00. Після цього важко було назбирати кворум. Відтак запити вирішили перенести на кінець сесії перед питанням різне.

Проте на початку сесії від кожної фракції може бути одна заява, яка може стосуватися як питання гострого економічного характеру та проблем міської територіально громади, так це можуть бути й політичні заяви».

Депутати внесли зміни, зокрема, тепер на погоджувальній раді головуватиме секретар міської ради.

Обранці громади затвердили регламент Луцької міської ради VIII скликання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 23 Грудня 2020 11:20
Перелік дворів і вулиць, які потрібно відремонтувати, був затверджений ще у 2017 році. І він невичерпаний, адже до нього включено надто багато дворів і доріг. Станом на сьогодні в переліку залишилися трохи більше 30 прибудинкових територій. Є думка, що потрібно завершити цей перелік, а також встановити черговість проведення даних робіт.
лучанин Показати IP 23 Грудня 2020 13:50
Коли депутати почнуть проводити прийом громадян? Де? І графік прийому коли з"явиться на сайті?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus