USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

У Луцькій стоматполіклініці – скандал: міськрада засумнівалася у прозорості її роботи

20 Жовтня 2022 17:42
Лучани незадоволені роботою міської стоматологічної поліклініки. Зокрема Луцькому міському голові почало надходити чимало негативних відгуків і врешті Ігор Поліщук висловив директорці комунального закладу Світлані Черниш невдоволення її роботою.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Умовно кажучи, пролікували людині три зуби, а в офіційних документах пишуть, що один. Натомість за інші два пацієнт платить кошти лікарю. Не хочу сказати, що це відбувається системно, але окремі такі випадки є», – обурюється мер міста.

З його слів, у стоматполіклініці працює лікар-імплантолог зі Львова, попри те, що в обласному центрі є достатньо кваліфікованих імплантологів.

Читати ще: «Мені не подобаються процеси у вашому закладі», – Луцький міський голова відчитав керівницю стоматполіклініки

«Чому ми маємо думати про працевлаштування спеціалістів зі Львова, а не про працевлаштування людей з Луцька?» –непокоїться міський голова.

Аби з’ясувати всі деталі, Ігор Поліщук доручив відповідному департаменту провести аудит комунального підприємства.

Зі слів мера, приватні стоматполіклініки платять за оренду приміщення й комунальні послуги, самотужки закуповують обладнання і при цьому вони прибуткові. Натомість міська стоматологічна поліклініка не платить за оренду, комуналку, а левову частку медобладнання купують за кошти з міського бюджету, але заклад – неприбутковий.

Читати ще: «Лікують три зуби, а в документи пишеться один», – мер Луцька пригрозив звільненням керівниці стоматполіклініки

Спеціалісти департаменту фінансів Луцької міської ради провели перевірку. З’ясувалося, що в офіційну звітність працівники медичної установи не вносять звітність про всіх пролікованих пацієнтів.

«Якщо у журнали обліку пацієнтів, яким надали медичну допомогу з приводу зубного болю, внесли близько 18 тисяч осіб, то у системі зазначили лише 10 тисяч таких пацієнтів», – розповідає директорка департаменту фінансів, бюджету та аудиту Луцької міської ради Лілія Єлова.

До слова, поліклініка має договір з НСЗУ, тому отримує гроші за надані послуги ургентним хворим: що більше пролікованих хворих – то більше коштів від НСЗУ.

Згідно із підрахунками фахівців, у 2022 році стоматполіклініка втратила можливість отримати від НСЗУ трохи більш як мільйон гривень.

Окрім того, в ході перевірки у фахівців виникли питання щодо вартості розрахункових послуг. Згідно із розрахунками, у 2021 році підприємство недоотримало виручки у сумі понад 6 мільйонів гривень. А в першому півріччі 2022 року йдеться про ймовірне недоотримання 2 мільйонів гривень.

Схоже, що поліклініка неприбуткова лише на папері, а куди йдуть зароблені «ліві» кошти – незрозуміло.

Саму ж очільницю медичної установи журналісти на робочому місці не застали, бо остання нібито перебуває у відпустці.

У телефонній розмові з представниками ЗМІ вона повідомила, що категорично не погоджується з висновками аудиту.

За словами посадовиці, вона може спростувати чи не всі зауваження і документально пояснити, чому аудит має певні хиби, утім зможе це зробити після відпустки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 20 Жовтня 2022 18:08
кінець поліклініці...
Іван Показати IP 20 Жовтня 2022 18:41
Яскравий приклад того, як бездарні керівники за короткий час можуть довести комунальний заклад до повного морального і матеріального зубожіння. І навіть до цілковитого розвалу. Поліклініку варто було давно віддати в приватні руки - приватник сам у себе красти не буде і наведе порядок, тому що десятки конкурентів дихають в потилицю. Не поліклініка - а колгосп 50-х років минулого століття під назвою "40 лєт без яєць". Нехай би ще ЗМІ провели журналістське розслідування на предмет того, з чиєї "ініціативи" і "подачі" вона опинилась в кріслі керівника. Оце буде сміху - повні штани!
Не iван до Іван Показати IP 21 Жовтня 2022 16:43
Iван мабуть основний претендент на приватизацiю?...
Тільки так ! Показати IP 20 Жовтня 2022 19:39
Пора прийти ліснику і вигнати одних і других з лісу !
Ревізор до Тільки так ! Показати IP 20 Жовтня 2022 21:54
Дуже своєчасне реагування влади на випадки зловживань у стоматполіклініки. А ще треба провести ревізію в товаристві бджолярів 'БЖДІЛКА' і товаристві суслиководів 'Суслик'. Кажуть, що там теж нестача бджіл і сусликів.
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2022 22:40
В мене претензій до їх роботи немає. 32 рази ходив, 33 раз не піду.
Завтра буде краще Показати IP 21 Жовтня 2022 10:03
А що, така "системна непрозорість" лише у стоматполіклініці? Усе залишиться так, як є. Просто Світлану Черниш змінить черговий наступник.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus