USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Луцька та Боратинська громади спільно втілюватимуть проєкт з управління мережами централізованого водопостачання

Сьогодні 13:10
Луцька міська рада в особі міського голови Ігоря Поліщука та Боратинська сільська рада в особі сільського голови Сергія Яручика підписали договір про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного проєкту у сфері управління мережами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення міста Луцька.

Про це інформує Луцька міська рада.

Нещодавно Луцька міська рада ухвалила рішення про мораторій на видачу технічних умов на підключення до водопостачання та водовідведення з інших громад, адже місто постійно працює над модернізацією КП “Луцькводоканал”. На підприємстві постійно оновлюють обладнання, застосовують нові технології, впроваджують проєкти з енергозбереження та роблять усе для того, щоб водопостачання було стабільним, покращувалась якість води. І це все потребує серйозного фінансового ресурсу.
“Мали тривалий час діалог з Боратинською громадою, адже вони мають намір каналізувати окремі села та здійснювати централізоване водопостачання. Ми домовились про підписання міжмуніципального договору про нашу співпрацю. Таким чином даємо можливість їм підключатись до наших мереж водопостачання та водовідведення.

У свою чергу вони інвестують кошти в наше обладнання, в наше підприємство “Луцькводоканал”. Домовились про 30 мільйонів гривень, які будуть проінвестовані в найближчі п’ять років, при чому 15 мільйонів гривень з цих коштів буде проінвестовано в наше підприємство в цьому році. Це дасть можливість оновити обладнання, ще більш якіснішою зробити послугу та адаптувати весь процес водопостачання та водовідведення для надання можливості Боратинській громаді користуватись цими послугами”, – розповів міський голова Ігор Поліщук після підписання документа.
Тим часом Сергій Яручик зазначив, що підписання меморандуму дає серйозний поштовх як для Боратинської громади, так і, мабуть, для Луцької:

“Ми матимемо певні перспективи розвитку, зможемо серйозніше підійти до водопостачання та каналізування наших населених пунктів, що дасть змогу нашим жителям отримати якісніші послуги. В той же час бізнес зможе заходити на нашу територію, сплачувати податки та розвиватись. Це ще один момент того, що дві громади, які межують між собою, можуть знайти спільні точки дотику та співпрацювати”.

Читати ще: Де можна перевірити якість води з крана в Луцьку

За словами Боратинського сільського голови, мешканці їхньої громади вже готові до цього процесу, а сільська рада вже заклала в бюджеті 15 мільйонів гривень, щоб зробити перші кроки, розробивши технічні умови та прокласти центральні труби. Вже після цього мешканці сіл зможуть під’єднуватись до централізованої мережі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus