USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.45 10.62

Луцька міська рада у десятці найкращих щодо забезпечення конституційних прав громадян на доступ до інформації

Сьогодні 19:15
10 жовтня у місті Києві відбулась міжнародна конференція «Баланс права на інформацію та національної безпеки – уроки України в умовах воєнного стану» за підтримки UNDP в Україні (ПРООН в Україні) у партнерстві з Офісом Омбудсмена України. У конференції взяла участь заступник начальника загального відділу Ірина Демидюк.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Під час заходу ділились напрацюваннями щодо стану дотримання права на інформацію під час воєнного стану, обговорили виклики та найкращі практики забезпечення балансу національної безпеки і доступу до публічної інформації.
Читати ще: У Луцькій громаді збудують приміщення для ветеранського хабу та шукають кошти на будівництво школи

ПРОООН спільно із Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щорічно здійснюють системний моніторинг дотримання органами державної влади та місцевого самоврядування конституційних прав громадян на доступ до інформації та звернення. Під час заходу презентовано та обговорено перші результати моніторингу за 2024 рік.

У рейтингу Луцька міська рада посіла 10 місце із 147 об’єктів моніторингу (органи державної влади та місцевого самоврядування).

Конференція стала важливим кроком у формуванні прозорих та ефективних механізмів доступу до публічної інформації, навіть у найскладніших умовах воєнного стану, забезпечуючи баланс між національною безпекою та свободою вираження поглядів через доступ до інформації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus