USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Луцька книгарня «Освіта» збиткова ще з 2016 року

2 Березня 2020 22:39
На сайті Волинської облради опублікували проєкт рішення щодо закриття магазину «Освіта». Очільниця Волині Ірина Вахович вважає, що рішення щодо цього є обґрунтованим. За 2019 рік підприємство завершило зі збитками в 95 тис. гривень.

У дописі на своїй сторінці у фейсбуці голова Волинської облради наводить ряд аргументів, які підтверджує відповідними документами, щоб роз’яснити ситуацію щодо цього.

Як зауважує Ірина Вахович, підприємство є збитковим, не платить за оренду.

«1) Підприємство «Освіта» є обласним комунальним;

2) майно підприємства в оренді, тобто воно не володіє власними площами;

3) підприємство з 2016 року є збитковим; збитки зростають щороку... (звітність додаю);

4) підприємство не платить за оренду приміщення взагалі. А вартість оренди в цьому місяці буде щонайменше 52 000 грн. 174 м2×300 грн. Розрахувати збитки, якби підприємство сплачувало оренду, не важко;

5) місто неодноразово зверталось в обласну раду про вивільнення площ;

6) підприємству було запропоновано перейти на власні площі обласної ради по вул. Винниченка, зроблено ремонт на кошти бюджету, однак керівництво підприємства вирішило не переходити і подало кошторис на ліквідацію», – зазначає Ірина Вахович.

«На сайті облради проект рішення про закриття магазину розміщено за процедурою. Попереду – низка перемовин, засідання майнової комісії, купа непорозумінь і нових образ, і результат – голосування на сесії обласної ради, який поки невідомий. Хотілося б, щоб громадська думка формувалась не емоціями, а об’єктивністю», – додає очільниця Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
муму Показати IP 3 Березня 2020 00:32
від влади одні збитки. Книгарні гаплик.
Так Показати IP 3 Березня 2020 03:44
І що буде на місці "Освіти"? Черговий банк, бутік, чи "модна" кафешка?
Лучанин Показати IP 3 Березня 2020 07:57
Обложили з усіх боків. Заставлять самим собі відрубати сучок ! Хід розвитку подій - прогнозований. Влада - складається із старшин і домогосподарок. Цікаво, скільки книг у їхніх домашніх бібліотеках !?
Виборець Показати IP 3 Березня 2020 09:03
Беруть приклад з Києва - на Хрещатику їхній градоначальник всі книгарні ліквідував ! Але там є логічне пояснення - він боксьор і у нього IQ нижче плінтуса.
Я тут виріс Показати IP 3 Березня 2020 12:05
В одних книгарні прибуткові , а в інших чомусь ні !?!? Не книгарню закривати , керівництво замінити!!! Ну що давайте перетворимо місто на « базар». Ні щоб осучаснити привабити покупців та відвідувачів та де ж це потрібно мізками попрацювати, куди простіше здати в оренду , а то і взагалі продати за 600$
Лучанин Показати IP 3 Березня 2020 13:32
Е, астралопітеки, хто книги зараз в книгарнях купує? Ясно що вона 100% збиткова! Такі всі начитані, ніхто і подумати не міг, що вона неприбуткова, ще й у такому місці . Хочете купити книгу, будь ласка є книжковий клуб, а ще краще електронну! І не розказуйте туфту про запах і тактильні відчуття, тому що нормальна людина книги читає а не нюхає! На сьогодні навіть цікавий і з смачним меню заклад привабить більше людей і грошей ніж книгарня. Як діти малі, можна подумати що тільки туди й бігаєте книги купувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus