USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Луцьк звільняють від незаконної та неестетичної реклами

17 Березня 2024 07:16
Вивіски, банери, біл-борди, які встановлені незаконно та псують зовнішній вигляд обласного центру Волині, продовжують демонтувати. Низку рішень щодо демонтажу так званої реклами нещодавно ухвалили члени виконавчого комітету.

А працівники комунального підприємства «Луцькреклама» часу гаяти не стали і одразу взялися за виконання поставленого завдання, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Спочатку конструкцію спилюють, потім знімають і вивозять на склад, де вона зберігається на той випадок, раптом власник її все-таки узаконить.

«Незважаючи на воєнний стан, складну ситуацію в нашому місті, на жаль, підприємці продовжують самовільно незаконно розміщувати рекламу. Ми з розумінням ставимося до такої ситуації, тому заздалегідь попереджаємо підприємців про те, що їхня конструкція незаконна. І у разі, якщо відсутня реакція з боку підприємців, тільки в такій ситуації виноситься рішення про демонтаж конструкції», – розповів Олександр Ковальський, директор КП «Луцькреклама».

Олександр Ковальський додає, що немає ніякої проблеми узаконити свою рекламу, варто лише звернутися до ЦНАПу. Проте чомусь підприємці цього не роблять одразу, як отримують попередження. Працівники «Луцькреклами» працювали одразу на двох об’єктах: демонтовували банер, а потім – ще й плівку та вивіску однієї з аптек міста. Кожного місяця вони змушені демонтувати приблизно тридцять таких об’єктів.

Читати ще: КП «Луцькреклама» через суд стягнуло з боржників 1,4 млн грн

«Скільки часу давалося, але, на жаль, зустрічаються такі випадки, коли наші попередження свідомо ігноруються і нічого не оформлюється. Тоді ми вимушені відповідно до рішення виконкому виконувати демонтаж власноруч», – зауважив працівник відділу контролю по розміщенню зовнішньої реклами КП «Луцькреклама» Володимир.

Отримати дозвільну документацію можна в ЦНАПі. До того моменту, поки підприємець цього не зробить, всі конструкції зберігаються в спеціально відведеному місці, кажуть працівники «Луцькреклами». Якщо ж власники захочуть їх повернути, то змушені будуть оплатити витрати, які пішли на демонтаж, як за надану послугу.

До слова, під час виконкому Луцький міський голова зауважив, що будь-яка реклама має бути максимально зрозумілою та неналяпистою, адже це відволікає водіїв транспорту.

«Не треба робити такі макети. Потрібно, щоб макети були зрозумілі, прості, чіткі. Тому що, коли людина їде на автомобілі, вона ж буде відволікатися, щоб почитати масу цього незрозумілого тексту. Для чого нам відволікати людей? Не треба нам робити такі макети, де купа непотрібного тексту, якісь значки, значення яких ніхто не розуміє», – наголосив Луцький міський голова Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Корiнний лучанин Показати IP 17 Березня 2024 09:49
Ну при владi однi "естети"
Анонім до Корiнний лучанин Показати IP 17 Березня 2024 11:28
Полішуки, які в Припяті ловили кошиком рибу, хочуть перетворити місто в село Руда Шерстинська, але їх зупиняють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus