USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Луцьк затягнув «Буревіями». Фоторепортаж із концерту SHUMEI

Сьогодні 12:52
На сцені Волинського облмуздрамтеатру ввечері 27 вересня запалював молодий український виконавець SHUMEI. Пісні 22-річного артиста все частіше з’являються в топах музичних чартів. Повна зала людей зібралася, аби наживо почути композиції «Біля тополі», «Вище хмар», «Буревіями» та багато інших.

Популярність співак з Івано-Франківщини здобув завдяки незвичному голосу й таланту. Вихід Олега Шумея, а це його справжнє ім’я, глядачі супроводжували оплесками. Музикант, своєю чергою, подякував залу за активність і згадав українських військових, які захищають землю від окупантів.

Концерт розпочався піснями «Пробач» та «Волосся», а згодом пролунала осучаснена композиція легендарного українського композитора Володимира Івасюка.
«З його творчістю мене познайомили батьки. Це один із моїх найулюбленіших композиторів. Співав його пісні ще змалечку. Цей композитор – Володимир Івасюк, а пісня «Мальви», – розповів співак. І тут же затягнув «Заснули мальви бiля хати, їх місяць вийшов колихати...»

«Капають», «Одні твої очі», «Комета» й ще кілька пісень звучали далі. Палку реакцію аудиторії викликав хіт «Вище хмар», що є перекладом одного з треків Тіни Кароль.
Читати ще: Made іn Lutsk: репортаж із великого концерту MONATIK у замку Любарта

Розповів Олег Шумей і про свою улюблену пісню «Вона була така», яку написав сам.

«Це пісня, яку дуже люблю, бо вона моя авторська, одна з небагатьох, що сам слухаю. Коли ти виконавець власних пісень, то не часто слухаєш своє. Але вона – інтригує та із секретом», – закцентував співак.
Хіт «Буревіями», що його SHUMEI випустив у дуеті зі Златою Огневіч, залишився під кінець першої частини. До слова, кліп на пісню набрав понад 33 мільйони переглядів на YouTube.

Не обійшлося без курйозів, бо ж під час виступу співаку почулося, що люди співають «Свої зламані ноги залишила мені». Фраза довела до сміху й зал, і музикантів, але згодом вони заспівали ще раз.

По тому ще було романтичне звучання пісні Тараса Петриненка «Україно», яку вважають неофіційним гімном держави. Зал супроводжував її увімкненими ліхтариками на телефонах. На такій патріотичній ноті виступ SHUMEI припинився, бо ж настала черга благодійного аукціону.
Читати ще: Положинський випустив пісню з легендою української музики. Вона – про сенс життя. Відео

Ведучий пан Ростислав виніс на сцену український стяг та книгу Степана Бандери.

«Можна розраховуватися готівкою, карткою чи навіть криптою. Приймаємо все, крім рублів, бо вони зараз нікому не треба», – наголосив ведучий.

Так, першою з молотка за 3500 гривень пішла книга, а державний прапор забрала панянка за 11 тисяч. Для покупців було передбачено бонус – автограф та світлина з артистом.
Після торгів Олег Шумей потішив щемливим виконанням «Біля тополі» – її глядачі чекали увесь вечір, а тому оточили сцену екранами смартфонів. Саме завдяки каверу на пісню польського гурту Enej, що присвячена загиблим українським військовим, співак дістав визнання. Душевний переспів увійшов до трендів YouTube, чарту топ-100 Apple Music в Україні, переліку двохсот найпопулярніших відеокліпів українською мовою в історії.
«Всюди бувають темні часи, коли здається, що немає світла в кінці тунелю. Але це тільки думки. Треба пам’ятати: світло завжди є. До нього лишень треба йти через усі труднощі. Ось і ми з вами до нього дійдемо й обов’язково переможемо», – наголосив співак.

Присутні невпинно просили: «На біс». SHUMEI ще раз виконав «Буревіями» й разом із музикантами під овації аудиторії покинув луцьку сцену.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus