USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку вперше прийняли командні змагання серед ветеранів війни. Фото

Сьогодні 17:57
Луцьк вперше прийняв командні змагання серед ветеранів війни «Звитяга нескорених». На ролледромі ТРЦ «ПортCity» зустрілися 11 команд, у складі яких було по три учасники.

Захід організували Федерація стронгмену України і Українська Федерація спорту ветеранів війни за підтримки Луцької міської ради.

До участі долучилися ветерани-стронгмени з Волині, Івано-Франківщини, Одещини, Дніпра, Чернівців, Києва, Рівного, Умані. Особливо вітали колектив «Серце Азовсталі», які представляють тимчасово окуповане місто Маріуполь.
Читати ще: Близько 70 випускників військової кафедри ЛНТУ отримали офіцерські звання. Фото

У програмі – чотири вправи: жим гирь, аірбайк, жим штанги на кількість повторень, командне веслування. Зі слів організаторів, вони найбільш підходять ветеранам війни. Для військових, які отримали поранення, спорт стає розвантаженням та способом реабілітації.

Суддівську колегію очолив Почесний президент Федерації стронгмену України, володар титулу «Найсильніша людина планети» Василь Вірастюк.
Міський голова Луцька Ігор Поліщук подякував учасникам та організаторам змагань, побажавши всім якомога швидшої перемоги.

«Тішуся, що можемо приймати в Луцьку змагання серед ветеранів війни. Вони в нашому місті відбуваються вперше, але переконаний, що не востаннє. Першочергово дякую Збройним силам України за те, що маємо можливість проводити захід у відносно мирній атмосфері. Дякую організаторам із Федерації стронгмену України. Луцька міська рада і громадська організація «Алгоритм дій» радо долучилися до підтримки змагань.

І, звісно, хочу подякувати всім спортсменам. Вони показують, як потрібно любити життя, як потрібно долати труднощі. Вони є прикладом незламності й сили духу», – зазначив Ігор Поліщук.
Головний суддя Василь Вірастюк поінформував, що змагання в Луцьку є своєрідним завершенням сезону. Як розповів, раніше був проведений національний відбір у «Буковелі», де сформували команду, яка в жовтні представить Україну на міжнародних змаганнях.

«Для ветеранів головне бути залученими у процес, це їх дисциплінує. Крім того, тут вони мають можливість поспілкуватися, побути у своєму ветеранському ком’юніті. Це стає для них психологічним розвантаженням і реабілітацією через спорт. Саме тому такі заходи є важливими», – наголосив Василь Вірастюк.
Капітан луцької команди, ветеран війни Тарас Сасовський невдовзі візьме участь на міжнародних змаганнях у складі збірної України. Він розповів, що потрібно знаходити в собі сили займатися, продовжувати вести активне життя, незважаючи на поранення.

Читати ще: Волиняни взяли золото та срібло на змаганнях для ветеранів у Буковелі

«Після поранень життя не закінчується, а продовжується. Щиро запрошую всіх ветеранів та ветеранок долучатися до занять спортом. Ми маємо показувати, що ми непереможні», – акцентував Тарас Сасовський.
Для учасників та глядачів виступили вихованці клубу козацьких бойових мистецтв «Герць», а військовий оркестр виконав Державний Гімн та пісню «За Україну! За її волю!» У холі ТРЦ тим часом влаштували майстер-класи та інформаційне консультування ветеранів війни та членів їхніх родин. Результати змагальної частини організатори озвучать увечері 29 вересня.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus