USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.60

Луцьк – серед кращих прикладів впровадження безбар’єрності у сфері громадського транспорту

10 Липня 2024 12:02
Луцька міська територіальна громада здійснює поетапне збільшення парку транспорту для перевезень маломобільних груп населення. На 16 з 22-х міських маршрутів працюють автобуси, пристосовані для перевезень осіб з інвалідністю.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Наразі перевезення в місті здійснюють 93 автобуси та 41 тролейбус з низькою підлогою та аппареллю. Також наявні 6 великогабаритних автобусів для перевезень дітей у кріслах колісних, що забезпечують довезення дітей до шкіл.

Транспортна безбар'єрність є ключовим аспектом створення інклюзивного суспільства, де кожна людина має рівні можливості для пересування. Доступність громадського транспорту особливо важлива для людей з інвалідністю, людей похилого віку, вагітних жінок та батьків з маленькими дітьми.

За результатами проведеного Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України аналізу, місто Луцьк – серед кращих прикладів впровадження безбар’єрності у сфері громадського транспорту.

Читати ще: При Волинській ОВА утворили Раду безбар’єрності

Забезпечення безбар'єрності в транспортній сфері передбачає впровадження спеціальних заходів, зокрема, використання низькопідлогових автобусів, тролейбусів та трамваїв, облаштування ліфтів та ескалаторів на шляхах до зупинки, звукові та візуальні інформаційні системи, а також спеціально обладнані місця для пасажирів з інвалідністю.
Крім того, важливою запорукою забезпечення безбар’єрності є навчання персоналу громадського транспорту щодо готовності надати необхідну допомогу маломобільним пасажирам. Завдяки таким заходам громадський транспорт стає доступним для всіх, що сприяє покращенню якості життя та успішній інтеграції усіх членів громади.

Читати ще: У Луцьку стартував мистецький проєкт задля підтримки ментального здоров'я
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Пасажиир Показати IP 10 Липня 2024 12:31
Питання, коли в тих аутобусах кондиціонери включать, бо фірточок нема, мона вчадіти від жари
Анонім до Пасажиир Показати IP 10 Липня 2024 13:41
Це в яких кондиціонери не вмикають?
Тоя до Анонім Показати IP 10 Липня 2024 18:49
Та в різних на різних маршрутах в тих якими вони обладнані. В якому працює відразу відчувається, а в деяких ні, водій огризаеться каже в мене все включене, а біля мене жінку паморок схопив, мінералкою відлив, не добре це. Можуть заяву накатати, таке інше
Пасажир Показати IP 11 Липня 2024 14:50
Безбар'єрність? Хм... А як же бути з тим, що деяки водії тролейбусів зупиняються у 1-1.5 метра від тротуару? Це створює жахливі перешкоди не тільки для інвалідів, а також для людей похилого віку і для матусь з немовлятами у візочках.
Поляк до Пасажир Показати IP 11 Липня 2024 17:22
безбар'єрність в транспортній сфері , кажете........Ви спробуйте проїхати від безбар'єрного автобуса через дорогу з бордюрами висотою 20-25 см і заїхати в під'їзд інвалідним візочком. Шо таке безбар'єрність подивіться у Польщі в Болгарії в Німеччині в Бельгії чи Голландії. Те що робиться в Луцьку- це знущання над людьми з обмеженими можливостями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus