USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Луцьк прийняв всеукраїнський турнір із тенісу: хто переміг. Фото

13 Липня 2024 17:49
Упродовж 12–13 липня в Луцьку відбувся літній чемпіонат ДЮСШ № 3 із тенісу. На кортах, що на вулиці Карбишева, грали понад 50 юних спортсменів та спортсменок у віці до 14 років.

Організаторами змагань стали Луцька міська федерація тенісу та ДЮСШ № 3, підтримку надали департамент молоді та спорту Луцькради і Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Турнір зібрав тенісистів із понад 20 населених пунктів країни, серед яких – Київ, Миколаїв, Запоріжжя, Вінниця, Херсон, Черкаси та інші. Учасники грали за олімпійською системою, тобто на виліт після програного поєдинку.

Читати ще: Тенісний турнір у Луцьку зібрав гравців з усієї України. Фото
Заступник голови Луцької міської федерації тенісу Юрій Труш акцентував на постійному розвитку цього виду спорту в Луцьку.

«Останнім часом теніс у Луцьку активно розвивається. Обласний центр Волині приймає 70–80 відсотків турнірів різного рівня, що проводить Всеукраїнська федерація тенісу. На наших кортах навіть був чемпіонат України для спортсменів до 16 років, де маємо кілька переможців серед волинян», – зазначив Юрій Труш.
Читати ще: У Луцьку стартував чемпіонат із важкої атлетики. Фото

Вісім років займається тенісом 14-річна лучанка Уляна Петрук. На літньому чемпіонаті вона виборола перше місце серед дівчат. У фіналі вихованка ДЮСШ №3 обіграла Софію Бобровську із Сєвєродонецька.

«На теніс мене привів тато. Він полюбляв цей спорт, тому віддав мене туди. Мені сподобалося, а тому продовжила заняття. Хочу виграти юніорський турнір Les Petits As, а в майбутньому хотілося б увійти в перелік кращих тенісисток країни», – ділиться Уляна Петрук.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода відзначила, що потрібно підтримувати дитячий спорт, адже становлення спортсмена починається з раннього віку.

«Зараз у дітей літні канікули, але чимало з них продовжують займатися улюбленими видами спорту. Потрібно заохочувати прагнення юних спортсменів до розвитку та самовдосконалення. Саме тому Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» радо підтримує різні дитячі змагання, не залишившись осторонь всеукраїнського турніру з тенісу. Сподіваюсь, що ці діти, які вражають своєю наполегливістю, колись стануть переможцями міжнародних змагань», – наголосила Катерина Шкльода.
У хлопчачих баталіях перемогу отримав Володимир Чепелюк зі Звягеля, срібло у Марка Криськова із Івано-Франківська. Наприкінці призери та переможці в дівочому та чоловічому заліках отримали пам’ятні нагороди.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus