USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

Луцьк прийняв близько 20 тисяч внутрішньо переміщених осіб, – мер про ситуацію із переселенцями

17 Червня 2022 22:28
З початку повномасштабного вторгнення Луцьк прийняв близько 20 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Станом на сьогодні спостерігається невеликий відтік біженців у деокуповані міста, звідки вони й приїхали.

Про це в ефірі спільного телемарафону «Єдині новини» сьогодні, 17 червня, розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

З його слів, здебільшого переселенці повертаються у населені пункти Київської, Чернігівської та Житомирської областей. Натомість ВПО з Харківської, Запорізької, Донецької та Луганської областей, а також із міста Маріуполь залишаються на території Луцької громади.

«Ми намагаємось максимально забезпечити їх увагою і всім необхідним для комфортного проживання у нашій громаді. Зокрема, з перших днів повномасштабного вторгнення у Луцьку працює Центр допомоги переселенцям, де вони можуть отримати продукти харчування, одяг, засоби гігієни та багато чого іншого», зазначив міський голова Луцька.

Читати ще: «Активність посилилась, але північ Волині – це болота»: мер Луцька про ймовірність вторгнення білорусів на територію області

З його слів, із березня поточного року і до сьогодні у Луцьку діє програма з харчування переселенців. За цей час було видано близько 200 тисяч безкоштовних гарячих обідів.

«Максимум щоденно видавали до 3000 гарячих обідів. Сьогодні ця цифра сягає близько 2000 чоловік на день. Проект реалізовуємо спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом». На превеликий жаль, такі категорії переселенців як люди з інвалідністю та мами з дітьми не мають змоги піти на роботу, аби забезпечити базову потребу у харчуванні, тому такі проекти є дуже важливими», наголосив Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus